Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

TikToker a influencer Adam Kajumi. | foto:  Expres.cz, Expres.cz

Adam Kajumi natočil další klip. Tvůj text není pravda, zlobí se fanoušci

TikToker a influencer Adam Kajumi vydal další song. Zpívá o tom, že žije svůj sen a je prvním Čechem, který má na TikToku milion odběratelů. To přitom není pravda.
  12:42

Jeden z nejodebíranějších tiktokových tvůrců v Česku Adam Kajumi vydal další píseň. V minulosti mu hudební pokusy příliš nevyšly - jeho první pokus, píseň Všechno je ALRIGHT, byla dokonce označena za to nejhorší, co kdy na českém YouTube vyšlo. Jen dva dny po vydání v roce 2018 mělo video přes 29 tisíc disliků, kolik jich je u videa nyní, vidět není. Kajumi počet negativních hodnocení skryl. Podobně kritizované byly i další klipy Emoji a Pořád dokola.

Nyní přichází Kajumi s dalším pokusem, který pojmenoval Žít svůj sen. V tom se snaží shrnout jeho kariéru jakožto influencera a TikTokera. Fanoušci ale i reakční kanály kritizují zejména to, že Kajumi o sobě v textu tvrdí, že je první Čech, který překročil milion odběratelů na TikToku. Například Ondy Mikula má přitom přes 38 milionů odběratelů. Jak připomíná například influencer Rady, kontroverzní je i jeho zmínka o streamech na TikToku. Tak totiž jako jediný obsah vybírá od fanoušků peníze.

Ani pod videem, které mělo v polovině května přes sto tisíc shlédnutí, moc pozitivních komentářů Kajumi nenajde. „Jestli je tvůj sen být u 95% populace za tašku, tak ho žiješ…,“ píše jeden z fanoušků. „Písníčka je prostě klasickej pop s autotunem, slova úplně mimo mísu ve tvým případě, 90% z toho co jsi řekl si nikdy nepředvedl, neudělal, nesplnil. Je to jen těžkej hnojomet a snaha o PR. Jediný co je OK je ten klip, ten ujde,“ přidává komentující Dominik.

Jediné, co na klipu fanoušci hodnotí pozitivně, je to, jak je natočený. Kajumi se s týmem vydal na Kanárské ostrovy a celé video je plné záběrů moře a přírody. „Kdybych já měl takovouhle písničku, a někdo mi natočil takový klip, asi bych se nezlobil,“ říká například MrTomcat v reakčním videu na kanále Radyho.

Kajumi začal na sociální síti musica.ly, později TikTok. V současné době tvoří i na Instagram a YouTube.