Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Komu se bude dařit v roce 2023? | foto: Antiyoutuber.cz

Komu bude patřit rok 2023? Clash of the Stars, Sibiřanovi, ale i OnlyFans

Rok 2023 už má za sebou celý jeden den, influenceři nezahálí a jejich svět se točí dál. Sdílí, co mají letos v plánu, jaká mají předsevzetí a někteří se snaží sledující motivovat. Kdo z nich vystupuje z řady a od koho, nebo čeho, čeká redakce antiyoutuber.cz nejvíc?
  9:51

V roce 2022 bylo na české influencerské scéně poměrně rušno. Jako zjevení se na sociálních sítích zjevila Shopaholic Adel a jeden čas ji řešil téměř celý český internet. Jenže její tvorba, pokud se to tak dá nazvat, se v poslední době opakuje a dá se čekat, že její sledovanost bude postupně klesat. Komu tedy bude letošní rok patřit?

Sibiřan

Na YouTube se sice objevil už v srpnu 2021, pravidelně a pořádně tvořit videa začal až minulý rok. Streamuje na Twitchi, videa přidává následně i na YouTube, kde měl k začátku roku přes 133 tisíc odběratelů. Videa, která nahrává několikrát do týdne, mívají pravidelně kolem stovky tisíc zhlédnutí. Atraktivní pro diváky je hlavně pro formu, jakou své reakce na aktuální dění na české influencerské scéně podává.

Pro část publika může být arogantní a povýšený, mnozí si ho ale cení pro upřímnost, se kterou reaguje na kauzy influencerů bez rozdílu. Největší úspěchy mají jeho videa o Shopaholic Adel, Sugar Denny a Tarym. Věnoval se i Clash of the Stars. Pořadatelé organizace by sice Sibiřana rádi měli mezi svými bojovníky, to však zatím nejde. I kvůli tomu, že sázková společnost Fortuna, která turnaj sponzoruje, nedovoluje sázet na jedice bez jejich pravého jména a se zakrytým obličejem. A to je něco, čeho se Sibiřan stále drží. Jeho identita zůstává širšímu publiku skrytá, i proto je zajímavý a dozajista mu bude patřit i letošní rok, pokud u pravidelného natáčení vydrží.

Clash of the Stars

Clash of the Stars se za necelý rok stala jednou z nejznámější organizací v Česku. Pořádají turnaje bojových sportů, kterých se neúčastní profesionální zápasníci, ale mnohdy bizarní influenceři. Diváci na ně sázejí a zápasy milují. Galavečery se tak staly nevídaným fenoménem. Ač byl ze začátku celý turnaj přijímaný s posměchem a podivením, to se postupem času změnilo. Na Clash lidé sází tisíce korun, vstupenky na turnaje bývají rychle vyprodané.

Na další turnaj se fanoušci mohou těšit letos na jaře a už teď je jasné, že o lístky bude opět veliký zájem. A to přitom ještě není ani jasné, v jakých prostorech se akce bude konat. Fanoušci hojně spekulují, kdo by se na turnaji mohl objevit a s kým bude bojovat. Dá se čekat, že turnaj, který by měl být v březnu, nebude jediným. Minulý rok byly turnaje tři, zda jich letos bude víc zatím jisté není. Jeden z organizátorů turnaje Tomáš Linh Le Sy redakci antiyoutuber.cz letos svěřil, že jeho cílem je jednou s Clash of the Stars dobýt O2 arénu. Zda to vyjde už letos zatím nevíme, ale o Clash of the Stars letos určitě uslyšíme hodně.

Nástup hlavního zápasu!

30. října 2022 v 19:52, příspěvek archivován: 2. ledna 2023 v 10:34

OnlyFans tvůrci

Co ze začátku mohlo vypadat tak trochu jako vtip a že to moc fungovat nebude, je v poslední době obrovský byznys. Na OnlyFans, platformě, kde se za exkluzivní obsah tvůrců musí platit, se šíří zejména explicitní, erotický a sexuální obsah. A řada tvůrců je i z Česka. Statistiky platformy jen dokazují, jak obrovský byznys to je. Uživatelů má platforma přes 170 milionů, z toho 1,5 milionu jsou samotní tvůrci. Těm pak OnlyFans za loňský rok vyplatilo přes pět miliard dolarů, co že je víc, než 113 miliard korun. Největší boom měl profil herečky Belly Thorne, která si za 24 hodin fungování profilu přišla na milion dolarů. Češka Valérie Holáková alias Xholakys pak uvádí, že měsíčně má z OnlyFans miliony korun.

Ze statistik taky vychází, že každý den se na platformu přidá přes 500 tisíc nových uživatelů. I to dokazuje, že letošní rok o OnlyFans uslyšíme ještě hodně. Účty si tam zakládají i tvůrkyně z Twitteru. Ten sice erotický obsah neblokuje, uživatelům ho ale nabízí zdarma. A to se některým lidem zdá jako škoda a raději se zamykají za paywall. Mezi nimi je například i kontroverzní Twitter osoba Eva Šindlerová. Ta má OnlyFans účty dokonce rovnou dva. Jeden od pěti dolarů měsíčně, druhý za 50 dolarů za měsíc.

BeReal

Aplikace roku, která začala pomalu měnit to, jak mnozí k sociálním sítím přistupují. Na rozdíl od Instagramu a dalších platforem neumožňuje editaci fotek, dokonce moc ani to, kdy příspěvek přidáte. Náhodné upozornění během dne, kdy vás aplikace vyzve, abyste byli real, se stalo fenoménem tohoto roku. Na koncertech nejednoho umělce tak, pokud notifikace přišla v daný čas, byly vidět vlny lidí, kteří vytahují telefony a zachycují jejich reálný, nezeditovaný moment.

Otázkou bude, zda se BeReal dokáže nějakým způsobem zmonetizovat. Reklamy nyní na platformě nejsou, dokonce ani žádný prémiový obsah či funkce, za které by se muselo platit. Pokud se to aplikaci povede, bude hvězdou i letošního roku. Ten předchozí její tvůrci zakončili stylově, notifikace přišla poslední den roku ve 23:59. I kvůli takovým detailům lidé aplikaci milují. A zjevně budou milovat i letos.

If one year ago someone had told us this we would have not believed it #fyp

2. ledna 2023 v 10:57, příspěvek archivován: 2. ledna 2023 v 10:57