Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

5Angels | foto: https://twitter.com/search?q=5Angels&src=typed_query&f=imageAntiyoutuber.cz

Byly na vrcholu slávy, kapela 5Angels se však rozpadla. Šlo o zisk, říkají bývalé členky

Pěvecká skupina 5Angels vznikla v roce 2007 a její členky byly idolem náctiletých. Zpívaly s Karlem Gottem, natáčely s Benem Cristovaem a měly vlastní pořad na Óčku. Vznikl o nich dokonce dokument. Po nahrazení dvou dívek se skupina přetvořila v Pink Angels. Ta se do roka rozpadla. Vyzpovídaly jsme bývalé členky, proč tomu tak bylo.
  16:00

Před lety populární skupina 5Angels se skládala z pěti náctiletých dívek, které pro své fanoušky zpívaly a tančily. Za svou kariéru zpívaly s Karlem Gottem, Michal David pro ně napsal muzikál Andílci za školou a měly vlastní pořad.

Jejich pověst trochu pokazil dokument Show!, který ukázal někdy až kruté chování manažera skupiny. Postupně ze skupiny odešly tři členky. Byly nahrazeny a název kapely se změnil na Pink Angels. Ta se snažila prorazit v Anglii, což však moc nevyšlo. V roce 2017 se rozpadla.

První obměnou členek skupina prošla v roce 2009, kdy byly nahrazeny všechny dívky kromě manažerovy dcery Nikoly. To 5Angels ještě nebyly tak známé a na vrchol se dostaly právě v novém složení. Členkami se kromě stávající Nikoly Mertlové staly Michaela Exlová, Anhelina Sheshtakova, Tereza Haklová a Vendy Vošmiková. V této sestavě vystupovaly po boku známých hvězd a měly pořad na Barrandově s názvem Zóna IN 5Angels. Počet fanoušků se stále rozrůstal.

V roce 2013 se setkalo vedení skupiny s velmi negativními ohlasy. Vyšel totiž dokumentární film s názvem Show! Zatímco si manažer Michal Mertl myslel, že se do filmu sestříhají věci o skupině, Bohdan Bláhovec ho trochu oklamal. Celý film totiž dokumentoval Mertla občas až zlé chování k dívkám. Ve filmu jsou slyšet nadávky a nepříznivé řeči k vizáži, chování a postavě náctiletých členek 5Angels. Také je z něj jasné, že Mertlovi jde zejména o peníze.

Před vydáním dokumentu kapelu opustila Michaela Exlová a byla nahrazena jejím záskokem v muzikále Andílci za školou, Veronikou Spurnou. Po Exlové postupně ze skupiny odešla také Vošmíková, kterou nahradila Natálie Skotnická. Netrvalo to dlouho a i Spurná skupinu opustila. Jejich název se pak změnil na Pink Angels a pokračovaly pouze ve čtyřech. V tomto rozpoložení vydaly tři singly a snažily se prorazit v Anglii, ale neúspěšně. Skupina se v roce 2017 rozpadla.

Showbyznys není jen pozlátko, které člověk vidí v televizi. Aby se člověk někam dostal, je občas potřeba obětovat sama sebe a svou duši. Jenže já nejsem stroj a nechtěla jsem vyměnit úspěch sama za sebe. Cítila jsem, že bude lepší to zkusit jinak a jinde,“ vyjádřila se k odchodu ze skupiny Exlová. Od jejího odchodu se věnuje sportu a nedávno si otevřela své fitness studio v centru Brna. Jmenuje se BeKid a věnuje se zejména dětem. Nabízí ale i lekce pro dospělé.

„Působení ve skupině skončilo rychle, náhle, ale oboustranně. Byla porušena důvěra a progres v posledních letech byl nulový. Motiv managementu nekorespondoval s motivem členek a důležitější byl profit než progres skupiny,“ řekla k rozpadu skupiny Sheshtakova. Stále se hledá a zkouší nové věci. Hodně cestuje a momentálně branduje svoji značku šperků @21pearled.

Nikola Mertlová se ke skupině vyjádřit odmítla. Stále se věnuje zpěvu a tanci. Vystupuje pod pseudonymem Nykki a snaží se prorazit v USA, kde žije se svým přítelem hokejistou Martinem Nečasem. Facebookovou stránku skupiny předělala na svoji. O získání dosahu se snaží i na TikToku.

Světem showbyznysu jde i Veronika Spurná. Ta se stále věnuje svému zpěvu a tanci. Nejvíce ji proslavilo natáčení na YouTube. S tím před několika měsíci skončila a přesunula se na TikTok, kde ji sleduje téměř 200 tisíc lidí. K tomu se věnuje marketingu na sociálních sítích.

@spurnaveronikaa Stále ty komentáře nechápeme 😅 Jste tým #dvojčata nebo #kazdajina? 👉🏻#sisters #dance #fun #girls #fyp #foryou #siblings #foryourpage ♬ Da Ya Think I'm Sexy? - Rod Stewart

Tereza Haklová se stejně jako Anhelina snaží velmi cestovat. Již po střední začala pracovat a zpěvu a tanci se věnuje rekreačně. Působení ve skupině ji už nikam neposouvalo. „Mám jeden se a věřím, že si ho splním. Tím je nahrát vlastní písničku, kterou chci věnovat člověku, který už tu se mnou bohužel není. Jelikož to pro mě ale bude významná věc, čekám na správnou chvíli,“ sdělila Haklová.

Vendy Vošmikovou se nám nepodařilo kontaktovat. Vystudovala konzervatoř, ale kariéru směřuje jinak. Pracuje jako baristka v Costa Coffee v jedné z pražských poboček.

Pěvecká skupina skončila a každá z dívek jde svým vlastním směrem. V České republice se od jejich odchodu ze scény žádné mládežnické pěvecké skupině nepodařilo prorazit v takovém měřítku jako dokázaly 5Angels.