Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Adam Mišík a Adam Sedlák byli hosty podcastu Ladislava Sinaie. | foto: youtube.com/veryniceverynice

Havla jsme na Kajumiho v Like Housu nahráli, říká režisér Sedlák. Jeho BANGER. jde do kin

Ve čtvrtek přichází do kin nový film BANGER. režiséra Adama Sedláka. Ten teď v novém rozhovoru promluvil spolu s Adamem Mišíkem o celém procesu jeho tvorby. Mimo jiné ale také zmínil svou práci na scénáři první série reality show Like House a popsal vznik dílu, ve kterém Adam Kajumi nepoznal Václava Havla.
  12:30

Režisér Adam Sedlák v následujících dnech uvádí do kin dlouho očekávaný film BANGER. s Adamem Mišíkem v hlavní roli. Do nového dílu svého podcastu very nice si dvojici pozval Ladislav Sinai. Mimo svůj nový film Sedlák zmiňuje i práci na scénáři první série reality show televize Prima Like House.

V dubnu roku 2021 začaly plnit sociální sítě zprávy o nové reality show s influencery. Natáčelo se ve vile u Berouna, kde spolu mělo původně sedm účinkujících trávit pět dní v týdnu. Celou show provázelo mnoho bizáru a během pár dní se stal celý pořad nejprobíranějším tématem na sociálních sítích.

Nejvíce mezi sledujícími rezonoval nový vztah účinkujících Báry a Datla, těsně za ním byla jeho insolvence. Reakce ale sklízel i obraz Václava Havla, který dostal Adam Kajumi od jednoho ze svých fanoušků.

„Pravda a láska má zvítězit nad lží a nenávistí... To už jsem někde slyšel,“ říká Kajumi po tom, co rozbalí obraz Václava Havla s jeho nejznámějším citátem. „Rozhodl jsem se, že obraz pověsím do kuchyně vedle obrazu nějakého pána, kterého nikdo nezná, ale máme ho tam. Prý to má nějaký skrytý význam,“ doplňuje. Zmiňovaný pán se nápadně podobal Janu Palachovi. Nejen, že ostatní nevěděli, čí podobizna jim visí v kuchyni, někteří nepoznali ani bývalého prezidenta. „Já jsem myslela, že Adamovi přišel obrázek jeho, jak ho někdo namaloval, nebo nějaká fotka, ale přišel mu Havel s nějakým tím citátem... Pravda, láska, něco, nepamatuju si to přesně,“ říká soutěžící Bára.

Zásah produkce

V novém podcastu se Sedlák rozpovídal o tom, že všechno nebylo tak, jak se zdálo. „Kajumimu přišel tehdy od diváků obraz s Václavem Havlem, který mu měl symbolizovat, že má bojovat za pravdu. Samozřejmě mu ten obraz neposlala žádná divačka, to jsem vymyslel já. Během hodiny se to vymyslelo, dal se mu obraz a vznikla geniální scéna, kdy Kajumi neví, kdo to je a celý internet tím vybouchl,“ říká Sedlák. Večer potom sledovali, jak se na internetu řeší jen to, že Adam Kajumi neví, kdo je Václav Havel.

Ve spojitosti s Like Housem dál mluví o tom, jak se k celému projektu vlastně dostal a že si začal uvědomovat, jak je jednoduché vytvořit kauzu, která bude na internetu rezonovat. I to ho na tvorbě scénáře bavilo.

Celý podcast je ale jinak zaměřen na nový film, který byl točený na telefon. Probírají celý proces jeho vzniku, včetně původně plánovaného seriálu. Sedlák také zmiňuje svá očekávání od filmu, komunikaci s českými rappery a jak si pro hlavní roli vybral právě Adama Mišíka. Ten se rozmluvil o zrušeném zápase v Clash of the Stars, herectví a hudbě.

BANGER. má za sebou předpremiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech a jedna z proběhlých projekcí proběhla také v pondělí tohoto týdne. Nový snímek pojednává o drogovém dealerovi, který chce s prodáváním drog přestat a prorazit v rapu. K tomu mu má dopomoct spolupráce se Sergeiem Barracudou, která ale není levná. Film přichází do kin už ve čtvrtek 22. září.