Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Adam Kajumi vs Lazzarini | foto: Instagram.comAntiyoutuber.cz

Kajumi se na TikToku dostal do ostré debaty o válce na Ukrajině. Debatoval s podporovatelkou Ruska

Válečný konflikt na Ukrajině je ožehavé téma. Někteří stojí za Ruskem, jiní zas za Ukrajinou. Adam Kajumi se k tomu na jednom TikTok streamu jasně vyjádřil. Přes hodinu se dohadoval se ženou, která podporuje Rusko. Ačkoliv s ní Kajumi nesouhlasil téměř v ničem, snažil se to řešit profesionálně a v klidu.
  13:57

Influencer a tiktoker Adam Kajumi si za svou kariéru neudělal zrovna nejlepší jméno. Jeho názory například ohledně voleb, kdy řekl, že nejde volit, jelikož je influencer a nemá na to čas, pohoršily mnoho lidí. Zdá se však, že se začíná měnit. Ze svého výroku o volbách si už nyní utahuje a bere ho za nesmyslný. Čas od času streamuje na TikToku, kde si povídá s fanoušky, nebo jinými tvůrci. Nyní se dostal do ostré debaty převážně o válce na Ukrajině. Uživatelé v komentářích byli až překvapení z jeho názorů a jak je schopný si je v klidu obhájit.

S tiktokerkou Marií Lazzarini se Kajumi dostal do vyostřené debaty ohledně války na Ukrajině. Lazzarini se neostýchala a otevřeně sdělovala své názory. Některé byly velice zarážející. „Já bych pomohla Rusku,“ říká Lazzarini. Zaražený Kajumi jen hledí do kamery a chvilku netuší co říct. Poté se jí zeptal, proč by chtěla pomáhat Rusku. „Protože Putin má nějaký důvod proč to dělá. Všichni pomáhají Ukrajině, tak já bych pomohla Rusku,“ vysvětluje Lazzarini, jak to myslela.

Při debatě se Kajumi několikrát dostal do situace, kdy jen pár sekund hleděl do kamery, jelikož očividně netušil, co má říct. Lazzarini opakovaně používala nesmyslné argumenty. „Drž hubu,“ odpověděla mu tiktokerka, když se jí snažil vysvětlit svůj pohled na věc. Nejen Kajumi, ale i uživatelé v komentářích často nechápali, o čem Lazzarini mluví. „Nezastávám se ani Ukrajiny, ani Ruska. Ale tato holka je doslova vypatlaná,“ píše do komentářů pod živé vysílání jeden uživatel.

Myšlenka Lazzarini byla vcelku jednoduchá, avšak pro většinu nepochopitelná. Jednoduše jí šlo o to, že se u nás máme prý špatně kvůli válce na Ukrajině, což je dle ní chyba vlády Petra Fialy. Vadí jí, že česká vláda pomáhá na Ukrajině, ale u nás prý nedělá nic. Zřejmě také nechápe, co znamená pojem uprchlík a válečný teror. Kajumi se jí snažil vysvětlit, že sem Ukrajinci utíkají před válkou a ne před chudobou. Lazzarini se začala ohánět opět zvláštními argumenty. „Když jedu po silnici, tak vidím, jak mají Mercedesy, Range Rovery a nemají vůbec starý auta. To jaký mají Ukrajinci auta nemají ani Češi a hlavně, že oni utekli z války,“ snaží se Lazzarini vysvětlit, že z Ukrajiny podle ní utíkají pouze boháči.

Kajumi se jí opět pokoušel oponovat a vyvrátit její argumenty, což bylo těžké. „Maruško, to že má někdo drahý auto, neznamená, že musí kvůli tomu umřít ve válce. Prostě nasedne do auta a jede,“ oponuje Kajumi Lazzarini. Ta na něj reagovala tím, že válka prý vypadá v realitě jinak než na kamerách a v médiích.

Později se v debatě s Kajumim dostali k dalším velmi ožehavým tématům. Lazzarini by prý nikdy nepomohla Ukrajině, jelikož není součástí NATO. „No a to, že nejsou součástí NATO znamená, že to nejsou normální lidi jako my?“ ptá se Kajumi. Lazzarini mu odpověděla jen, že „ano“. Dle ní je tedy jakákoliv země a hlavně Ukrajina, která není v NATO, méněcenná.

Později se také nechala slyšet, že kdyby bylo na ní, tak by prý zaútočila na všechny. „Jenom Maru, dávej si fakt pozor na to, co říkáš. Nemůžeš říkat, že bys chtěla válku v Česku, to je fakt blbý,“ snaží se Kajumi Lazzarini vysvětlil, že některé její výroky jsou už za hranou. Jí je to však očividně jedno a jen mu na to odpoví, že ji to nezajímá a bude si říkat co chce.

Nakonec streamu už zřejmě došly Lazzarini argumenty, a tak odešla. Kajumi byl celou dobu často v komentářích velice oceňován, nejen za jeho názory, ale hlavně za to, jak byl schopný bavit se v klidu. Uživatelé oceňovali, že jednoduše nevyletěl z kůže a nezačal na ni křičet. Ačkoliv s ní nesouhlasil prakticky v ničem, tak se i přes všechny její narážky na jeho osobu snažil udržet v klidu. „Musím říct Adame, že jsem tě nikdy moc nemusel. Za to ale, jak jsi schopný argumentovat a být v klidu, tě strašně respektuji,“ napsal do komentářů jeden uživatel.

Témata: Adam Kajumi