Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Adam Kajumi nesmí v show Like House chybět. | foto: Like House

Mrzí mě, že taková škola nebyla, když jsem šel na střední, řekl Kajumi o škole pro „influencery“

Adam Kajumi je influencer a podnikatel. Podporuje školu U2B, kterou s manažerkou Veronikou Tázlerovou navštívil. V rozhovoru prozradil, jak ho mrzí, že podobná škola neexistovala, když šel na střední. Tázlerová nám odtajnila, jak s Kajumim začala spolupracovat.
  1:00

Adam Kajumi je známý influencer, nejsilnější je na TikToku. Od ledna má novou manažerku a zamířili spolu do školy pro influencery U2B, kde jsme je vyzpovídali. V U2B vytvářeli videa o budoucím uplatnění studentů školy a prozradili, že by chtěli žáky školy zapojit do své tvorby. Tázlerová mluvila o svém blogu a Instagramu. Její obsah je od toho Kajumiho naprosto odlišný a prozradila tak, jak se dali pracovně dohromady.

Proč jste dnes na škole U2B?
My jsme dnes dorazili na U2B, abychom natočili tady ve škole další videa. Dneska to bude na téma možnosti uplatnění.

Proč jste si na spolupráci vybral zrovna U2B?
Zpětně mě mrzí, že když jsem si vybíral střední školu, tak žádná taková volba nebyla. Nadchlo mě to tu. Kdyby v mých patnácti letech byla škola jako tato, určitě bych doma zaloboval, abych tady mohl studovat. Protože jak se říká – když někdo dělá to, co ho baví, tak má mnohem větší šanci uspět.

Než jste tady byl poprvé, měl jste od školy jiná očekávání?
Já jsem hodně racionální, takže soudy jsem si udělal, až když jsem tady byl. Ale samozřejmě jsem četl nějaké reakce. Ale dokud to sám nevidím a nemám s tím zkušenost, tak nic nesoudím. Viděl jsem na internetu ale i pozitivní reakce. Líbí se mi, že to tu je otevřené a rozvíjí tu kreativitu studentů.

Plánujete se školou nebo studenty tvořit videa nebo obsah na sociální sítě?
Zrovna jsme se bavili, že bychom žáky mohli použít v našich videích. Je tu spousta mladých šikovných lidí, kteří mají ambice a myslím si, že by si zasloužili dostat nějaké příležitosti

Manažerka Kajumiho Tázlerová prozradila, jak se spojila s Kajumim, a kam směřuje své sítě

Jaká je vaše forma spolupráce s Adamem?
Dělám mu manažerku, stylistku, řešíme spolu podnikání. Jsem taková jeho pravá ruka.

Vy také máte svůj Instagam a dala byste se považovat za influencerku. Jak jste se dali dohromady s Adamem? Vaše tvorba je odlišná.
Moje tvorba je naprosto odlišná. S Adamem jsme se dali dohromady úplnou náhodou, mimo mé tvorby jsem i marketér na volné noze. Byla jsem přizvaná do jednoho projektu, kterého byl součástí i Adam. Zkusili jsme spolu i podnikání, které vlivem jiných lidí nevyšlo, ale rozuměli jsme si a tak jsme se od začátku roku takhle spojili. Pomáhám mu s PR, managementem, sociálními sítěmi a mnoha dalšími věcmi.

Považujete to, co tvoříte na Instagramu za svou zálibu?
No jasně, moje tvorba to je něco úplně jiného. Sdílím tam módu, cestování a už sedm let píšu blog. Mám i dlouhodobé spolupráce a Instagram mi vydělává, ale beru to už jen jako koníček.

Chcete se svému Instagramu a blogu věnovat i do budoucna?
Chci, já jsem strašně ráda, že takhle mohu střídat světy. Strašně mě to baví. Navíc jsem vždy měla potřebu s lidmi sdílet inspiraci. Ráda se vzdělávám a přijde mi super předávat to lidem a diskutovat s nimi. Navíc jsou moji sledující stejní jako já a rozumíme si.

Reportáž ze školy U2B vyjde na našem webu během dnešního dne.

Témata: Adam Kajumi