Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Travel influenceři poradí, jak cestovat levně, ale i do jakých zemí se vyplatí podívat. | foto: Antiyoutuber.cz

Koho sledovat, když chcete cestovat za pár korun? Přehled zajímavých travel influencerů

Říká se, že cestování je ta nejlepší investice. Žijeme ve světě nízkonákladových aerolinek, levných letenek a Airbnb. Navíc se rozvolnila covidová opatření po celém světě a zahraniční destinace jsou přístupnější. Na tři dny do Itálie za dva tisíce i s ubytováním? Zpáteční letenky do New Yorku za pět tisíc? Travel influenceři poradí, kde hledat!
  11:20

Adam Mach

Za jednoho z nejznámějších českých travel influencerů můžeme označit Adama Macha. Na Instagramu má téměř 350 tisíc sledujících. Postuje příspěvky ze zahraničních destinací a na jeho stories můžete vidět mnoho tipů na levné letenky. Zaměřuje se spíše na mimoevropské destinace. Občas je diskutabilní, jestli raději poznává nové země, nebo cestuje samotným letadlem. Má mnoho videí o zážitcích z nejrůznějších tříd všech možných světových aerolinek. Svým fanouškům ve zprávách radí, kde letenky kupovat, a co dělat, pokud má letadlo zpoždění, či je zrušeno.

A Cup of Style

Duo sester, za svobodna Ehrenbergerových, si v roce 2009 založilo deníček, kde psalo o módě, celebritách a životě. Postupně se přesunuly na Youtube, kde mají přes 200 tisíc odběratelů. S travel videi začaly už několik let zpátky, můžete s nimi navštívit například Srí Lanku, New York, Španělsko a mnoho dalších destinací. V poslední době točí mladší ze sester, Nicole, vlogy ze svých roadtripů po Skandinávii, kde ukazuje krásná a zajímavá místa, kam běžný turista nezavítá. Zároveň dávají tipy, jak cestovat obytným vozem, a to třeba i ve více lidech a s dětmi.

Sarah Horáková

Vicemiss ČR za rok 2021 Sarah Horáková točí na Tik Tok videa, jak cestovat buď velmi low-cost nebo naprosto zdarma. Ano, i to je možné. Týká se to ale většinou pouze evropských destinací a má to jisté podmínky. Letenky za 6 euro? Není problém. Sarah zároveň sdílí příspěvky ze svých zahraničních cest, které jako vicemiss a modelka podniká. Nedávno byla například v nejchudších oblastech Tanzánie, kam jen tak člověk normálně nedostane.

@sarah.horak Neseď doma naprdeli a cestuj, když to jde i zadarmo. 奈 Pokud chceš jet, pošli svůj mail na instagram, kde ti dáme přihlášku.  #fyp #erasmus #spain ♬ Pepas x Memories - MattOfficiel - MattOfficiel & MattOfficiel

S Nikol na cestách

Skvělé travelhacky nabízí i S Nikol na cestách, jak na Instagramu tak na Tik Toku. Do Anglie nebo Itálie za 500 korun? I s tím někdy poradí. Ve svých videích poradí i co dělat, pokud ztratíte kufr, nebo jak dostat kompenzaci za zpoždění nebo zrušení letu. Nezapomíná ani na to, co si s sebou brát do letadla, jak vyzrát nad nízkonákladovkami, či které aplikace si stáhnout na cesty. Sama procestovala nespočetné množství destinací za pár korun.

@snikolnacestach Kam mám najít letenky v part 2? ⬇️❤️✈️ #protebe #cestovani #cestujem #czechtraveler #foryou #cestujlevne ♬ původní zvuk - Nikol
Témata: Adam Mach