Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Slovenský TikToker Adrián Figa čelí v posledních dnech velké kritice | foto: Antiyoutuber.cz

Podivností kolem Adriána Figy přibývá. Podporoval Putina, šířil dezinformace

Adrián Figa patří v posledních týdnech jednoznačně k nejprobíranějším lidem na českém a slovenském internetu. Zpívá o kukuřici a čaji, mluví pod vodou. Zároveň se však začínají objevovat konverzace s nezletilými slečnami, příspěvky podporující prezidenta Putina a dezinformace o migrantech.
  19:00

Jméno Adriána Figy na sociálních sítích každým dnem více rezonuje. Slovenský tiktoker býval nejčastěji spojován s mnohdy bizarními videi, kde zpíval o různých potravinách, které právě jedl. Lidé podobné tvůrce milují a jeho popularita začala raketově růst. Jeho profil má už téměř 90 tisíc sledujících. V poslední době se však začíná množit i kritika. Začíná se spekulovat o tom, že komunikuje s nezletilými dívkami mnohdy se sexuálním podtextem.

Každým dnem se objevuje více dívek, které si s Figou měly údajně psát a objevují se i screenshoty mnoha konverzací. Údajně od nich žádal polonahé fotky, případně jim posílá svoje a pokouší se o sexting. Některé z nich zveřejnila na svém instagramovém profilu novinářka TV Markíza Kristína Kövešová.

Ozvalo se jí několik mladých dívek, které mají podobnou zkušenost, medializovat to však nechtějí. Jedné z nich bylo čtrnáct let, druhé šestnáct. On sám na to už dříve reagoval, že ho přitahují dívky ve věku šestnáct, sedmnáct, osmnáct let, protože on sám je mladý a je mu třiadvacet. O svém věku ale evidentně lže a je mu o pět let více, než sám přiznává.

@adrianoofigoo ♥️ DAJ SI AJ TY KINDER BUENO 😋 #wow #vtipnehlasky #kinderbueno #omg #zabavamusibyt #zabavatv #mnam #mnamdopici #mnamka #vtf ♬ původní zvuk - Adrián Aďko Figa

O jeho osobě nedávno informoval web Refresher.sk. Zmiňuje například Figovy začátky v televizi. Před šesti lety se poprvé objevil v seznamovací reality show Take me out, ve které se mu nepodařilo zaujmout ani jednu z žen. Později se několik let účastnil talentové show Česko Slovensko má talent, ve které také neuspěl. I tak se mu povedlo na Facebooku získat mnoho fanoušků.

Na svém profilu nejdříve sdílel svou zálibu v meteorologii, později začal sdílet názory obhajující kroky ruského prezidenta Vladimira Putina. V minulosti také sdílel různé dezinformace a hoaxy týkající se onemocnění covid-19 a migrantů. Během prvního roku pandemie podporoval protivládní protesty a protesty proti celostátním opatřením. Dále zmiňují i jeho údajnou komunikaci s mladšími ženami.

Web dal Figovi možnost se vyjádřit a doplnit tak článek o svůj pohled na věc. On nabídku ignoroval a vyjádřil se až prostřednictvím svého videa na TikToku. Podle něj nic z článku není pravda. Říká, že politiku řeší výše postavení lidé, než je on a tak je zbytečné to řešit. K tomu, že by měl údajně psát mladým dívkám, se také vyjádřil. Jako obhajobu používá to, že on sám nikdy nikomu první nenapsal. Jako smajlíky prý používá jen čtyřlístky a ty s úsměvem, tak nevidí, kde je problém. Sice po něm některé dívky chtějí, aby za nimi přijel, ale on údajně nechce.

@adrianoofigoo ❤️❤️❤️ PROSÍM ZDIEĽAJTE ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ MIMORIADNE VYJADRENIE K ČLÁNKU, KTORÝ O MNE LEN PRED NEDÁVNOM NAPÍSAL REFRESHER ❤️ TÍ ČO MA POZNÁTE OSOBNE VIETE, ŽE SOM DOBRÝ ČLOVEK S VEĽKÝM ❤️ A TÍ KTORÍ MA NEPOZNÁTE VERÍM, ŽE MA ČOSKORO SPOZNÁTE A UVIDÍTE SAMI, ŽE SA VOMNE ŽIADNE ZLO NESKRÝVA ❤️❤️ ĽÚBIM VÁS ❤️❤️❤️. #bratislava_slovakia🇸🇰 #slovenskitiktok #zabavnyvikend #zabavaaaaaa #laska #srdce #pokora #pokora3 #krasa #wow #lubim #lubimvas #rodinkaúžasných #vtipnevidea #vtipnevideo😂😂 #xd ♬ původní zvuk - Adrián Aďko Figa

Trika s kukuřicemi

Figa v posledních dnech také spustil svůj nový e-shop. Kritice čelí především kvůli tomu, že jsou produkty podle fanoušků jednoduše příliš drahé. Tričko s potiskem prodává za 25 Eur, což je více než 600 korun. Zároveň jsou, stejně jako jeho tvorba, lehce bizarní. Na jednom má potisk na téma jeho nejslavnějšího videa o kukuřici Bonduelle, ač značku přímo na triku nejmenuje. Problém podle sledujících nastává až u dalších potisků. V jednom z jeho videí zpívá o kresleném psovi Scooby Doo a tak jeho podobiznu dává i na svůj merch. Sledující si myslí, že podobnou grafiku používat nemůže, protože na to jednoduše nemá právo.