Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Agáta Hanychová čelí kritice | foto: Instagram

Hanychová chce zhubnout. Sledující se zlobí, mohla by prý uškodit lidem s poruchou příjmu potravy

Agáta Hanychová se rozhodla po rozchodu s Jaromírem Soukupem nezahálet a začala cvičit v posilovně. Se sledujícími na Instagramu se podělila o to, že váží jen něco málo přes 60 kilogramů a měří 177 centimetrů. Prý chce ještě více než dvě kila zhubnout. Sledující se zlobí, příspěvek by mohl uškodit lidem, kteří trpí poruchou příjmu potravy.
  18:15

Agáta Hanychová si zrovna prochází kontroverzním rozchodem. S Jaromírem Soukupem tvořili pár rok a půl, nedávno se však začalo na sítích spekulovat o jejich rozchodu. Po několika dnech ho potvrdili a zdá se, že Hanychová se rozhodla jít dál. Na sítích sdílí spokojený život, jeden z příspěvků však sledující pobouřil.

Hanychová je na Instagramu velmi aktivní. Často streamuje a povídá si s fanoušky, sdílí fotky ze soukromého života a jednoduše dává vědět, co se zrovna teď v jejím životě děje. Nedávno sdílela, že po návratu ze slunné španělské Marbelly zase začíná cvičit s trenérem v posilovně.

Zanedlouho po přidání videa z posilovny sdílela, že teď váží 60,6 kilogramu. Prý se na to fanoušci psali. „Chtěli jste váhu, máte ji mít. Do měsíce 58 kg, ale ve svalech, snad,“ píše Hanychová na Instagramu a dodává, že měří 177 centimetrů. Následně poděkovala osobnímu trenérovi za to, že jí pomáhá.

U příspěvku sice zablokovala komentáře, pozornosti sledujících příspěvek neunikl. „Zase jsem se na*rala. Prezentovat váhu 60,6 kg s výškou 177 cm jako něco, co není v pořádku, ve chvíli, kdy máte jeden z nejsledovanějších profilů na Instagramu,“ píše jedna z uživatelek sociální sítě X, někdejšího Twitteru. Podle ní je váha Hanychové pro její výšku spodní hranice ideálních proporcí. Mnoho dalších uživatelů s ní souhlasí.

Někteří zároveň upozorňují, že by podobné příspěvky mohly mít negativní vliv na uživatele, kteří trpí jakoukoli formou poruch příjmu potravy. Pokud budou sledovat příspěvky, ve kterých někdo propaguje extrémně nízkou váhu, mohlo by to jejich stavu přitížit.

V poslední době se na sítích poruchy příjmu potravy řeší poměrně často. Velkou vlnu kritiky například v dubnu vzbudilo hromadné vážení v reality show Survivor. Jednotliví členové se tehdy vážili a moderátor soutěže komentoval, kdo zhubl kolik kilogramů. Nejvíce diskutovaná byla váha účastnice Andrey Bezděkové, která zhubla ze všech nejvíce. Diváci tehdy na scénu reagovali kriticky. Jedna ze sledujících popsala, že její dcera se tou dobou léčila s anorexií a celá scéna se jí zdála přinejmenším nešťastná.