Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

AI streameři jsou už i u nás | foto: Tikok.comAntiyoutuber.cz

TikTok ovládl trend NPC streamerů. Z dětí tahá peníze i český tiktoker Sajmonos

Tvůrci na TikToku přišli na jednoduchý a efektivní způsob, jak si pořádně namastit kapsu. Na streamech se chovají jako NPC postavy z her, přičemž si vydělávají tisíce dolarů. Do podivného trendu se zapojují už i Češi. Z dětí na streamu tahal peníze také bizarní tiktoker Sajmonos. Uživatelé šílí z toho, kdo všechno se do ulítlého trendu zapojil.
  13:00

S TikTokem přišel i trend novodobých žebráků. Jedná se převážně o streamery snažící se ze svých fanoušků vytáhnout co nejvíce peněz. Na streamech povětšinou nic zajímavého nedělají a jen prosí o zaslání dárků. Nedávno vznikla nová skupina těchto žebráků, většinou uživatelů přezdívaná jako NPC streameři. Někteří tvůrci si z trendu očividně utahují, čímž přitahují obrovskou pozornost. Své sledující šokoval například streamer Kai Cenat, který ukázal, kolik si za krátký NPC stream vydělal. V posledních dnech se do trendu začíná zapojovat čím dál více tvůrců dokonce i od nás. Z dětí tahal peníze také bizarní tiktoker Sajmonos.

Went fishing for the first time today

25. června 2023 v 14:22, příspěvek archivován: 25. července 2023 v 12:29

Je až překvapivé, jak moc populární tyto streameři jsou. Na živých vysíláních mají povětšinou stovky až tisíce diváků, přičemž se dá říct, že téměř neexistuje sekunda, kdy by nedostali žádný dárek. Jejich podivné a stále opakující se chování fanoušky natolik fascinuje, že mají zřejmě chuť a potřebu tvůrci dokola posílat nějaké dárky. Dá se říct, že se tito streameři dělí do několika kategorií. Někteří se dají považovat za profesionály ve svém oboru. Jejich herecké výkony nejsou zlé, přičemž jsou schopni takto živě vysílat i spoustu hodin v kuse. Povětšinou se jedná o krásné ženy s velkým výstřihem snažící se své sledující zaujmout i vzhledem.

Do druhé kategorie podle mnohých spadá právě tiktoker Sajmonos. Většinou se jedná o bizarní muže, chovající se podle sledujících jak vyšinutí blázni. Podle mnohých uživatelů Sajmonos na svém NPC streamu vypadal, jak kdyby dostal nějaký záchvat. „Růže pro mě. Růže pro mě. Nádherně voní,“ říká Sajmonos. Velice zvláštně se také pohybuje, má tiky a poskakuje. Ačkoliv je všem zřejmě jasné, že své chování přehrává a v realitě takový není, něco s ním podle mnohých sledujících špatně bude. „Zavolej si doktora,“ píše do komentářů na streamu jeden uživatel. „Normálně mu j*be,“ píše další.

@im.paulito Označ nekoho kdo je npc🥵 #sajmonos_znovuzrozeni #sajmonos #npc #stream #live #fyp #omg #xyzbca #foryou #foryoupage #blow #blowthisup #blowitup ♬ původní zvuk - 🥹

Zřejmě s humorem se do tohoto podivného trendu zapojilo i mnoho celosvětově známých influencerů. Své fanoušky pobavil například streamer říkající si Speed. Streamy na TikToku moc často nepořádá, a tak se jednalo o vcelku výjimečnou událost. Poměrně přesvědčivě několik minut napodoboval tyto NPC streamery, přičemž počet dárků, které od sledujících dostal byl enormní. Jeho popularita šla vidět i na tom, že měl v jednu chvíli na streamu přes padesát tisíc sledujících. Celý koncept pojal však svým dosti osobitým stylem.

Speed je známý tím, že si nebere servítky téměř v ničem. Jeho humor se dá považovat za velice neobvyklý a pro některé zřejmě i urážlivý. Nebojí se rasismu, xenofobie, misogynie, či ani homofobie. Většině sledujícím je však jasné, že vše bere s humorem a nikoho urazit nechce. Na již zmíněném streamu se tak nebál několikrát použít vulgární slovo označující muže černé pleti jako způsob poděkování fanouškům za zaslané dárky. Nevynechal ani své slavné štěkání, či napodobování opic.

Dá se říct, že nejvíce své fanoušky zřejmě šokoval populární streamer a kamarád Speeda Kai Cenat. Ten si tedy také řekl, že se zapojí do tohoto trendu a zhruba hodinu streamoval na TikToku jako NPC. Zarážející jsou na jeho streamu hned dvě věci. První je obrovská popularita živého vysílání viditelná z toho, že měl Cenat po většinu času na streamu přes sto tisíc diváků. Druhá je částka, kterou si za pouhou hodinu vydělal. Cenat později svým sledujícím na Twitchi doslova vyrazil dech, když jim ukázal, že si za celý stream vydělal přes šest tisíc dolarů.