Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor

Umělá inteligence dokáže divy. | foto: Instagram.comAntiyoutuber.cz

Konec zpěváků a influencerů? Hudbu i obsah na sítě dokáže tvořit umělá inteligence

Umělá inteligence se čím dál více dostává na světlo, až to začíná být podle některých lidí děsivé. Existují už i dokonce uměle vytvoření influenceři, kteří mají na sítích klidně až stovky tisíc sledujících. Fanoušci si mohou dokonce zaplatit za jejich exkluzivní pornografický obsah. Jedná se zřejmě o velký byznys.
  8:43

Umělá inteligence se postupem času rozvíjí a je čím dál kvalitnější. V dnešní době existují už výtvory, u kterých jde jen těžko poznat, že nejsou reálné. Objevují se dokonce i AI influenceři. Jedná se většinou o slečny, které neexistují. Nejde totiž o reálné lidi, ale uměle vytvořené postavy, jejichž cíl je většinou jednoduchý. Vydělávat si nyní může totiž už i influencerka, která nežije. AI influencerky lákají na svůj sexy vzhled a fanoušky odkazují na stránky s erotickým obsahem.

Na sítích se nedávno objevila slečna vystupující pod jménem Anna Indiana. Jedná se o uměle vytvořenou zpěvačku, která má na YouTube už dvě písničky. Nejde zrovna o nejkvalitnější výtvor, avšak je poměrně působivé, co autor skrze umělou inteligenci dokázal vytvořit. Podle uživatelů v komentářích jsou její videa spíše děsivá. „Jedna z věcí, která přidává k podivným vibracím, je skutečnost, že nikdy nedýchá tak, jak člověk, když zpívá. Zavírá pusu po každé frázi,“ píše jedna uživatelka na YouTube.

Ve videoklipu, ve kterém zpívá o svém zlomeném srdci, sedí na židli, roboticky se hýbe a po celou dobu zírá do kamery. Její autor se zatím skrývá a zůstává v ústraní. Odhalil ale, jak byla Indiana vytvořená. Například pro vytváření textů prý využíval známý program ChatGPT 4.

Na sítích obrovskou popularitu zatím nezískala. To se však nedá říct o uměle vytvořených slečnách, prodávající své tělo. Španělský návrhář Rubén Cruz se měl dostat do těžkého období, kdy prý neměl moc klientů. Jednoho dne se tak rozhodl, že si vytvoří svého vlastního influencera na propagaci jeho produktů. Zafungovalo to perfektně. Uměle vytvořená Aitana Lopez má momentálně na Instagramu už přes sto šedesát tisíc sledujících a peníze se prý jen a jen hrnou.

Sumergida en el verano canario: sol, arena y sonrisas interminables ✨

9. srpna 2023 v 20:42, příspěvek archivován: 29. listopadu 2023 v 14:39

Virtuální influencerka si podle Cruze měsíčně vydělá klidně až čtvrt milionu korun. Dělá spolupráce a dokonce se měla prý stát tváří obchodu prodávající sportovní oblečení. Její dokonalost omámila nejednoho sledujícího. Je až tak dobře vytvořená, že prý dostává spoustu pozvánek na rande, a to nejen od jen tak ledajakých uživatelů. „Jednoho dne jí známý latinskoamerický herec poslal zprávu, ve které ji pozval na rande. Ten herec má asi pět milionů sledujících. Někteří z našeho týmu v dětství sledovali jeho televizní seriál,“ říká Cruze.

Nevydělává si však jen skrze spolupráce. Cruze ji založil účet na stránce Fanvue, což je něco podobného jako OnlyFans. Další její ožehavé fotky ve spodním prádle se dají najít na všech jejích veřejně dostupných platformách jako X a Instagram. Podobných AI influencerek je na Instagramu spousta. Další známá, která má téměř dvě stě tisíc sledujících, si říká Alexis Ivyedge. I ta své sledující odkazuje na Fanvue, kde zveřejňuje své pikantní fotografie.

Happy Black Friday, everyone! ️ Caught in the shopping frenzy at the mall, rocking my little black dress and finding those perfect deals. Remember, it’s not just the stores offering sweet discounts – I’ve got something special for you too!

Swipe up to 67% off on my best content – trust me, it’s a steal you don’t want to miss. Find all these amazing deals through the links in my bio. Let’s make this Black Friday unforgettable with some fabulous finds and exclusive treats.

Hope you all are having as much fun shopping as I am! Stay fabulous and shop smart! #BlackFridayBonanza #ShopTillYouDrop #ExclusiveDeals

25. listopadu 2023 v 0:45, příspěvek archivován: 29. listopadu 2023 v 14:39

Ivyedge nabízí poměrně rozvinutou škálu věcí pro své fanoušky. Ti si s ní mohou například i psát skrze chat poháněný umělou inteligencí. Nejen že zveřejňuje perfektně upravené fotografie, ale i dokonce videa na svůj TikTok. Většina lidí komentující její videa zřejmě ani netuší, že se nejedná o reálnou influencerku. „Panebože, ty jsi tak krásná,“ píše pod její video na TikToku jeden uživatel. „Zlato, ty jsi prostě absolutně dokonalá,“ píše další.