Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Duo Aik a Johanka | foto: IG: @johanka.cunkovaAntiyoutuber.cz

Kdysi populární Aik a Johanka jsou od sebe, ale stále natáčí. Dle fanoušků kvalita upadá

Duo Aik a Johanka společně natáčí videa na YouTube více než deset let. Jejich kanál odebírá téměř 500 tisíc lidí. V roce 2018 se zasnoubili a přestěhovali se do Austrálie, o čtyři roky později ale přišel nečekaný rozchod. Bývalý pár je stále v kontaktu a tvoří na sítích. Kvalita videí však značně klesá.
  14:17

Lukáše Murčeka s Johanku Čunkovou proslavil song Vánoční koleda, který je vystřelil na YouTube. Na sítích jsou už nějaký ten pátek, ale kvalita jejich videí jde podle mnohých fanoušků dolů, což dvojici také hojně vyčítají. Příčinou je dle nich zřejmě nedávný rozchod a přesunutí Čunkové do Austrálie.

Bývalý pár začal s natáčením v roce 2012. Vydávali sketche, vlogy, smyšlené příběhy, sociální experimenty nebo písničky. Sledující začali postupně přibývat a tvorba Aika a Johanky se v průběhu let vyvíjela a měnila. V roce 2018 se pak přesunuli do Austrálie, kde se rozhodli žít a zasnoubili se. Videa začali zaměřovat na život u protinožců.

V létě 2022 duo oznámilo svůj rozchod, jejich životní cesty se rozdělily. Strávili spolu více jak deset let a zatímco Murček chce nějakou dobu zůstat v Česku a cestovat po okolí, Čunková se již stihla přestěhovat zpátky do Austrálie.

V tvorbě na YouTube se oba rozhodli pokračovat i přes rozchod. Čunková se nebála umístit na společný kanál ani video „Na co mě po rozchodu nabalují chlapy?“ .Na sítích veřejně vystupují jako kamarádi a nevylučují, že se k sobě někdy opět vrátí. Čunková jen chce mít větší prostor více poznat sama sebe.

S posledními videi bývalý pár začal ovšem schytávat mnoho kritiky. Začali je totiž natáčet na dálku, kdy jeden z páru byl v Austrálii a druhý v Česku. V nejnovějším z videí se pokusili o vtip s tím, že Aik si sám nic neuvaří a dělá si ze sebe srandu. Fanouškům se tento tip humoru nelíbí a neúspěch se projevuje i v počtu přehrání videa. Zatímco dříve měli téměř na každém vydaném videu od 200 do 500 tisíc zhlédnutí, od rozchodu mají pouze od 40 do 200 tisíc.

„Vaše videa vždy byla fajn, tohle je ale tragédie,“ zaznívá v jednom z komentářů. „Možná mladší generaci tento typ zábavy pobaví, ale za mě se tento díl moc nepovedl. Věřím ale, že to do budoucna sladíte a vaše videa budou zase skvělé. Držím palce a těším se,“ stojí v dalším.

Murček samozřejmě negativní komentáře zaznamenal a je z nich zklamaný. „Prosím, nepište k novému videu, že už to není ono. Asi se dovedete představit, že mě to trápí o to víc. Každopádně už makám na videích, která budou mít jiný formát a tím snad i lepší obsah. Uvědomte si, že teď potřebuji vaši podporu víc než kdy jindy,“ sdílel na Instagramu.