Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

Aleš Bejr | foto: Youtube.com

Bejr se vyjádřil ke kauze pepřák na tiskovce Clashe. On to prý nebyl, v tu dobu byl na záchodě

Poslední tiskovka Clash of the Stars byla zajímavá a krátká. Skončila předčasně kvůli vypuštěnému slznému spreji v Duplexu. Všichni obviňují kontroverzního youtubera Aleše Bejra. Většina vodítek odkazuje na něj. On to však odmítá. Prý byl v tu dobu na záchodě.
  14:14

Clash of the Stars je organizace s amatérskými a povětšinou bizarními zápasníky. Někteří z nich jsou známý influenceři, jiní zas jen pofidérní postavy českého internetu. Zápasit v ní měl dokonce i přítel zřejmě nejzvláštnější influencerky Shopaholic Adel. Co se kolem Clashe děje je jedna veliká bizarní show. To, co se stalo na závěrečné tiskové konferenci překvapilo většinu sledujících. Nejdříve se na pódium vydal youtuber Aleš Bejr, přičemž vyzval šéfa organizace Tomáše Linh Le Syho na zápas. Později se však stalo něco nečekaného. Celá tiskovka byla ukončena kvůli tomu, že někdo v prostorách vystříkal zřejmě slzný plyn. Většina obviňuje Bejra, ten však vinu odmítá.

V pondělí živě vysílal na svém YouTube kanále, kde vše vysvětlil. „Někdo tam vystříkal pepřák. Já jsem to lidi nebyl,“ říká Bejr, že on na vině není. „Plynovou masku jsem měl z toho důvodu, že jsem měl jisté tušení a byl jsem avizován, že se to možná stane,“ doplňuje Bejr. Říká, že byl zřejmě dopředu někým informován o tom, že by se něco takového mělo stát. Více k tomu ale říct nechtěl.

Později však vysvětluje, jaké je jeho alibi a proč to nemohl být on. V tu dobu byl totiž prý na toaletě. „Šel jsem se klasicky vy*rat na ha*zl. Když jsem se vyprazdňoval, tak jsem už začal cítit nějakou p*čovinu. Tak jsem si pustil stream Clashe a koukám, že už nefunguje,“ vysvětluje Bejr, kde byl v době incidentu. Bejrův domnělý problém se zažíváním je známá věc. V jednom kuse prdí, přičemž to dává ve svých videích pořádně najevo. Je tedy uvěřitelné, že byl v tu dobu skutečně na záchodě. Odpovídal by tomu také stream, který živě vysílal na tiskovce. Ten totiž zapnul na záchodech.

Není divu, že si veřejnost myslí, že je za tím Bejr. Všechna vodítka totiž vedou k němu. Už několikrát napadl šéfa akce Le Syho, přičemž se ukázala jeho dosti pomstychtivá a výbušná povaha. Na tiskové konferenci vyzval Le Syho na zápas a dokonce byl i jeho svěřenec Aleš Olejník odveden z pódia, kvůli jeho nemístnému chování. Poté, co byl prostor zamořen slzným plynem, tak Bejr vyběhl na pódium s plynovou maskou a začal pokřikovat různé nesmysly, jak všechny vyléčí. To je už zřejmě slušný počet vodítek odkazujících na Bejra.

Zatím však není dostatek usvědčujících důkazů, a tak je Bejr zatím pouze podezřelý. „Komunikujeme s Duplexem a čekáme na vyhodnocení těch kamerových záběrů. Takže zatím nemáme nic nového. K celému incidentu se vyjádříme na takové mini tiskovce,“ řekl pro antiyoutuber.cz šéf Clash of the Stars Tomáš Linh Le Sy.

Bejr si tedy se zapnutým streamem nasadil plynovou masku a vydal se na pódium. „Otevřel jsem dveře a už jsem cítil tu p*čovinu. Jdu léčit, vyléčím vás všechny. Chápu, že mi to asi trochu nahrálo do karet. Takže jsem udělal takové divadlo, takovou improvizaci. Ale znova opakuji, já jsem to nebyl,“ vysvětluje Bejr, proč se vydal na pódium.

Ačkoliv je možné, že na vině skutečně Bejr není, pořádně si svým chováním zavařil. Jelikož je momentálně podezřelý číslo jedna, tak má zákaz vstupu na všechny akce spojené s Clash of the Stars do té doby, než se celá kauza vyřeší. To tedy znamená, že nesmí například na rozhovor Before the Clash, kde bude jeho svěřenec Olejník.

Nejzásadnější je však to, že má zákaz vstupu i na galavečer, který se odehraje již v sobotu. „Volalo mi vedení Clashe a mám zákaz vstupu do Duplexu a na galavečer. Mrzí mě to. Rád bych tam byl. Obrovsky mě mrzí, že tam bude Olejník sám,“ říká Bejr. Dále vysvětluje, jak velký problém může být to, že na Olejníka nemůže dohlížet. Zřejmě by to mohlo dopadnout velice špatně, jelikož je Olejník alkoholik a je pravděpodobné, že vyvede nějaké brikule.

Bejrova budoucnost v Clash of the Stars je tak vážně ohrožená. Není jisté, jestli se nakonec vůbec odehraje zápas mezi ním a Le Sym. Ten jeho výzvu přijal. Je však možné, že nakonec Bejrovi nedovolí s organizací ještě někdy spolupracovat.

Témata: Aleš Bejr