Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Mezi hosty měl být i poslanec Andrej Babiš. | foto: Facebook Andreje Babiše

Účast na Táboře s Tiktokery jsem zrušil, tvrdí Babiš. Tábor na něj stále láká

Tábor plný hvězd sociálních sítí a vedle nich jako host Andrej Babiš. To byl plán organizátorů Tábora s Tiktokery, který však vzbudil vlnu nelibých reakcí, zejména na Twitteru. Organizátoři po čase začali tvrdit, že Babiš na tábor nepřijede, nicméně web letní akce ho mezi hosty stále uvádí. „Účast jsem zrušil,“ říká nyní sám Babiš.
  11:58

Na přelomu července a srpna je na plánu jedna z hojně diskutovaných akcí českého světa influencerů - Tábor s Tiktokery. Jak napovídá název, hlavním lákadlem je účast několika hvězd českých sociálních sítí, primárně TikToku. Děti by se na táboře měly setkat třeba s Jenisem, Tadeášem Kuběnkou, Dominique Alagia a řadou dalších. Mezi hosty je však veden i někdejší premiér Andrej Babiš.

Jeho účast je však malou záhadou. Zatímco oficiální kanály tábora Babišovu účast stále promují, jeden z organizátorů Petr Kopecký jeho účast popřel. „Nemusíte se bát, Andrej Babiš na tábor nepřijede,“ informoval minulý týden s tím, že na webu a sociálních sítích je Babiš stále jen kvůli tomu, že organizátoři ke kanálům ztratili přístup. 

Od té doby však například Instagram tábora opět funguje, v jednom z příspěvků na tábor děti lákala Dominique Alagia. V dalším ze stories pak tábor promoval právě Babiše. „Účast jsem zrušil a žádal pořadatele, aby o tom informovali,“ sdělil nicméně Babiš redakci na přímý dotaz, zda na tábor jede nebo ne.

Co za zmateným lákáním na tábor stojí a proč je poslanec za ANO stále mezi hosty vedený, není jasné. 

Další političtí hosté

Další otázkou pak je, zda se na tábor vydá další z politiků, Babišova stranická kolegyně Alena Schillerová. Ta měla dorazit už minulý rok, kvůli vlně kritiky však nakonec účast odvolala. Mezi tím se však v květnu letošního roku s organizátory sešla, což nasvědčovalo další spolupráci.

Zda dorazí letos zatím jasné není. Na dotaz redakce bývalá ministryně financí nereagovala.

Jeden host ze světa politiky však potvrdil, že se na letní tábor chystá. „Jen ještě nevím přesný termín,“ řekl redakci mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček. Původně prý organizátoři toužili po účasti samotného Zemana, ze zdravotních důvodů to však není možné.