Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav

Policie zabavila jedenáct aut Andrewa Tatea | foto: twitter.com/cobratate

Policie zabavila auta Andrewa Tatea. Stává se z něj aktivista, vtipkují na Twitteru

Andrew Tate byl na konci roku zatčen kvůli obvinění z obchodování s lidmi a znásilnění. Teď mu policie zabavila jedenáct aut, kterými se chlubil mladé aktivistce Gretě Thunberg na Twitteru. Uživatelé sociálních sítích vtipkují, že teď má Tate stejný počet aut jako ona a stává se z něj aktivista.
  15:00

Andrew Tate svými názory a chováním v minulém roce šokoval mnoho uživatelů sociálních sítí. Urážel ženy, radil, jak by se měl chovat správný muž a propagoval multi-level marketing. Od konce prosince je však se svým bratrem ve vazbě kvůli obvinění z obchodu s lidmi a znásilnění.

Rumunské úřady zabavily jedenáct aut bývalého kickboxera Tatea a jeho bratra. Zajištěnými modely jsou například Bugatti Chiron, Aston Martin Vanquish S Ultimate a Rolls-Royce Wraith. Zabavení je součástí policejního vyšetřování. Aktuálně policie prověřuje, zda auta nebyla pořízena za peníze, které by dvojice mohla získat za obchod s lidmi.

Jedenáct zabavených aut je třetina majetku, kterým se Tate nedávno chlubil mladé aktivistce Gretě Thunberg na Twitteru. Chtěl po ní emailovou adresu na kterou jí může poslat seznam jeho třiatřiceti aut a jejich emisí. Právě zabavený Bugatti Chiron v hodně téměř tří milionů dolarů je jedním z aut, které ve tweetu Tate vyzdvihoval.

Reakce na sociálních sítích na sebe dlouho nenechaly čekat. Greta Thunberg nedávno zveřejnila fotku, kde upozorňuje na klimatickou stávku. Stojí ve sněhu na poli s transparentem a usmívá se. Uživatelé Twitteru začali téměř okamžitě vtipkovat, že na fotce je stejný počet aut, který Tate aktuálně vlastní. „Andrew Tate teď přichází o všechna svá auta, což asi taky znamená, že z něj bude aktivista,“ žertuje jeden z komentujících.

Andrew Tate je vyšetřován rumunskými úřady už dlouho. Se svým bratrem byli zadrženi v noci 29. prosince a společně s nimi další dvě podezřelé Luana Radu a Georgiana Naghel. Ta dříve pracovala jako policistka v Bukurešti a aktuálně působí na sociálních sítích pod pseudonymem Ellie Dely jako influencerka.

Obě ženy čelí obvinění, že bratrům pomáhaly naverbovat minimálně šest žen. Policie se domnívá, že společně vytvořili zločineckou organizaci a nutili ženy za úplatu k sexuálním praktikám, které byly následně natáčeny a distribuovány na specializované platformy určené ke sledování pornografického obsahu. Podle policie nejméně jedna ze šesti žen byla znásilněna. Ve vyšetřovací vazbě by měla čtveřice být třicet dní.

Debata s Gretou Thunberg mezi uživateli sociálních sítí rezonovala už po jeho zatčení. Po tom, co se Tate vychloubal svými auty se mu Thunberg vysmála a její odpověď se stala jedním z nejoblíbenějších tweetů na světě. On následně zveřejnil video, kde se obhajuje, vysmívá se jí a u toho jí pizzu. Následně byl zatčen policií. Na sociálních sítích začali uživatelé okamžitě vtipkovat, že díky videu policie zjistila, kde se nachází a pomohlo tak k jeho zatčení.