Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Andrew Tate | foto: instagram.com/cobratate

Andrew Tate ovlivňuje děti. Přebírají jeho názory zesměšňující ženy

Andrew Tate se stal vzorem pro část mládeže. Motivuje ji k vydělávání peněz, cvičení, zároveň v nich však podněcuje k antifeminismu. V Anglii už proto učitelé museli změnit výuku a rozebírat se studenty Tateovo chování.
  10:23

Kontroverzní influencer Andrew Tate výrazně ovlivňuje dospívající mládež. Pro některé je vzor a někteří se mu vysmívají. Tate totiž šíří myšlenku nejen o tom, jak je důležité vydělat si peníze, aby každý v životě mohl dosáhnout vítězství, ale také prosazuje sexismus a je proti feminismu. Tate je sice momentálně v Rumunsku ve vazbě, i tak se jeho názory šíří poměrně rychle. Influencer se stal ikonou mladých lidí, kteří zatím neví, čím by chtěli v životě být.

Podle spousty dospělých jsou Tateovy myšlenky nebezpečné a dospívající děti by měli pochopit, že ne všechno co influencer řekne, je pravda. V Anglii se dokonce o Tateovi vyučovalo. Jeden z mladých chlapců řekl, že se mu Tate líbí kvůli rychlým autům, svalům a mužnosti. Rychlá auta jsou s Tateem spojena především díky jeho hlášce „What colour is your Bugutti“. Tu zná skoro každý člověk co alespoň trochu influencera sleduje.

Kromě lásky k penězům a autům však Tate často konfrontuje ženy, které prosazují svá práva. Velmi ostře se také vyjadřuje ke znásilnění. Podle něj si za to oběti můžou samy. Několik mladých studentů s ním souhlasí a jejich kantoři jim musí vysvětlit, proč se pletou. V Anglii se proto většina pedagogů rozhodla Tatea začít rozebírat se svými studenty.

Nikdo z pedagogů si totiž dříve neuvědomil, jak vážné může být ovlivňování mladé generace. V Anglii se proto někteří z nich rozhodli poslat dopisy rodičům, aby je informovali o tom, jak velký vliv může Tate mít na jejich děti. Ten může být totiž klíčový v jejich celoživotním vývoji, ovšem kvůli jeho názorům se děti nemusí vydat tím správným směrem. Tate by navíc mohl zvrátit pokrok v boji proti sexismu. Chloe Stanton, učitelku angličtiny z Londýna, dokonce její žáci konfrontovali otázkami, jako například jestli má od svého manžela povolení pracovat.

S ničím podobným se prý za svou dobu působení jako učitelka ještě nesetkala. Dokonce i doma její tři synové Tatea vychvalují. „Je smutné, že jsem musela obětovat svůj čas tomu, abych mluvila o Andrew Tateovi. Ženy však musí ve společnosti dost bojovat, aby se s tímto postojem mohly vypořádat. Vymývá mozky mladé generaci a je to velmi děsivé. Zdá se, že si myslí, že má pravu. Má pravdu, protože je bohatý,“ řekla Chloe Stanton pro New York Times.

Andrew Tate na Instagramu baví okázalým stylem života.

Někteří studenti jsou také po vzoru Tatea pro potraty. Podle nich je také feminismus zbytečná věc, ženy nemají mít žádná práva a mají za ně rozhodovat muži. Jeden ze studentů prohlásil, že žena navíc může zničit mužův život tím, když řekne, že ji znásilnil. Podle dalšího Tate prosazuje pouze to, aby se k mužům pořád vzhlíželo s respektem. Problémy s mládeží, která je fascinovaná Tateem, jsou řešeny na velkém množství škol. I o přestávkách někteří z učitelů slyší Tatea mluvit z mobilů svých studentů. Pokud by prý motivoval pouze k vydělávání peněz, cvičení a zodpovědnosti, byl by ideálním vzorem pro mladé.

Jenomže Tate prosazuje také nemístné názory na ženy a jejich práva a tím se stává nebezpečnou ikonou. Učitelé se snaží studentům vysvětlit, proč jsou názory Andrew Tatea špatné. „Musíme studentům pomáhat vzdělávat se, protože svět se změnil. Je skvělé, že jsme konečně spolu začali o Andrew Tateovi mluvit,“ řekla Deana Puccio, zakladatelka projektu RAP, který se zabývá školstvím a mimoškolními aktivitami.

Témata: Andrew Tate