Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Andrew Tate na Instagramu baví okázalým stylem života. | foto: Instagram

Andrew Tate zmizel z Instagramu. Jen tím podporujete nenávist, reagoval

Andrew Tate dostal ban na platformách společnosti Meta. Jeho účty tak už na Facebooku a Instagramu nenajdeme. Proč zmizel? Kvůli názorům na ženy, vztahy a podobně. Jenže ne všichni mají z jeho banu radost. Logicky ani on ne. „Zabanování mě bude jen inspirací pro rozlícené davy,“ řekl.
  13:00

Na Instagramu měl téměř 5 milionů sledujících, další lidé ho sledovali i na Facebooku. Teď je Andrew Tate a jeho profily pryč. Alespoň tedy z platforem společnosti Meta. Důvod? Měl porušit pravidla a zásady Mety. Jaké přesně, to společnost nenapsala.

Určitý kredit za smazání profilů Andrewa Tatea si bere britský reakční youtuber Daz Black. Ten natočil video, ve kterém zmiňuje, co vše se s Tateem, kickboxerem, podnikatelem a někdejším účastníkem reality show Big Brother, špatně.

Jeho video má téměř hodinu a za tři dny ho vidělo přes šest milionů lidí. „Dnešní video jde jen po povrchu. Další důkazy, které se ke mně dostaly, nemůžu ukázat, abych nepoškodil oběti. Ale buďte si jistí, že tohle je jen začátek,“ říká ve videu s tím, že v následujících měsících se ukáží další fakta.

Reakce kontroverzního Tatea na sebe nenechala dlouho čekat. Logicky příliš radost nemá. „Vždy budu mít miliony fanoušků po celém světě a moje platforma by v budoucnu byla majákem světla, který by učil lidi všech pohlaví a ras, jak se v nadcházejících letech vzájemně respektovat. Nyní se tito fanoušci nemohou naučit důležité lekce lásky. Proč?“ ptá se Tate.

„Najednou jsem ten špatný, ač všechny mé příspěvky byly biblické verše a charitativní dary. Ban mých profilů jen inspiruje další internetové rozlícené davy a bude všechny jen víc rozdělovat,“ dodal.

Ač je profil Tatea nyní zabanovaný, velké množství dalších profilů jeho obsah sdílí dál. Jde hlavně o výstřižky z nejrůznějších rozhovorů, kde Tate kontroverzním způsobem komentuje ženy, to, jak by se měly chovat v sexuálním životě, hodnotí mnohdy ale i jejich vzhled.

Andrew Tate začal jako kickboxer. Později měl streamovací platformu pro sdílení lechtivého obsahu pro dospělé. Už tehdy se spekulovalo o tom, zda se k ženám, potažmo svým pracovnicím, chová správně a s respektem. To vyvrcholilo v nahlášení na policii.

Andrew Tate později přesídlil do Rumunska. Založil si kasina, která během covidu zkrachovala. Později začal prodávat své know how. Jaké? Nabízel návody k tomu, jak balit ženy, jak si založit business s lechtivým obsahem, jak se stát mistrem v šachu. V Rumunsku žije stále, jeho dům je oficiálně vedený jako střelnice. Proč? Zkrátka proto, aby mohl mít na svém pozemku větší množství zbraní.

Vedle toho Tate podniká ještě s Hustler’s University. Tam učí, jak být bohatý a úspěšný. Jestli se vrátí na sociální sítě je už jen otázka.