Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Andrew Tate | foto: Antiyoutuber.cz

Z Andrewa Tatea je meme. Je z něj baletka či princezna, ozval se i Ryanair

Andrew Tate má ban na několika sociálních sítích, včetně třeba Instagramu a Facebooku, a to i kvůli jeho kontroverzním názorům na ženy. A jak tomu na internetu bývá, nyní se s jeho osobou začínají objevovat stále četnější meme. Je na nich třeba stylizován do role baletky či teenagerky. Meme jsou odpovědí na jeho toxické chování k ženám.
  20:00

Ač má Andrew Tate už pár dní na sociálních sítích ban, jeho jméno se stále hodně řeší. Kromě kritických komentářů se ale objevuje i humor. Internetem se šíří nejrůznější memy a vtípky na účet někdejšího kickboxera.

Jaká meme například lidé s Tatem tvoří? Jeho obličej připevnňují na těla princezen a tanečnic. Na TikToku mají miliony shlédnutí. Dají se považovat za odpověď na množství obsahu, které sdílel na sítích a bylo prakticky nemožné se jeho osobě vyhnout. Čím dál tím více se objevoval na různých platformách a dokonce i v podcastech.

@mauibayy yassified #tate #andrew #bratz #edit #y2k #y2kaesthetic ♬ original sound - brandy

Z takzvaných Yassify memes, jak se těmto zženšťujícím obrázkům říká, se stal ve spojení s Tatem obrovský trend. Yasify memes vytvořila queer kultura a jejich popularita se začala zvyšovat minulý rok, kdy začaly reagovat na homofobní nebo misogynní názory známých lidí. Queer tvůrce Matt Bernstein popsal Tateovu přítomnost na sociálních sítích jako nebezpečnou a vyzval lidi i sociální platformy, aby proti tomu bojovali. Yassify memes jsou dle něj jednou z cest.

@blackhairedbrat Idk who started this but I had to do it XD #mcbling#trashyy2k #andrewtate ♬ Super Bass - Nicki Minaj

Streamerka Morga, která memy na bývalého kickboxera vytváří, řekla pro BuzzFeedNews: Uvědomila jsem si, že je to kretén. Nechápala jsem, že takový člověk může být vůbec skutečný.“ Dále nechala lidi, ať ji na Discordu sami navrhnou v co má Tatea přetvořit. Řekli ji, ať ho přidělá na svoji hlavu. „Přidala jsem mu řasy, udělala nehty a dala mu hidžáb. Lidé byli nadšení,“ dodala.

Co by na to asi řekl influencer, který tvrdí, že jsou ženy majetkem muže? Na Twitteru si z něj dělá legraci už i Ryanair.