Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Bratři Tateové se ve vazbě velmi změnili | foto: instagram.com

Posun v případu Andrewa Tatea: S bratrem byli obžalovaní ze znásilnění a obchodování s lidmi

Už od konce loňského roku se řeší, jaký bude osud kontroverzního influencera a někdejšího kickboxera Andrew Tatea. Ten spolu s bratrem Tristanem a dalšími lidmi čelil obvinění ze znásilnění, obchodování s lidmi a založení organizované skupiny. Případ má nyní posun, přišla obžaloba. Do vězení mohou jít až na deset let.
  12:49

Případ kontroverzního influencera Andrew Tatea má posun. On, jeho bratr a další lidé byli obžalováni ze znásilnění, obchodování s lidmi a založení organizované skupiny za účelem sexuálního vykořisťování žen. Hrozí jim až deset let ve vězení.

Bratry Tateovy, kteří jsou v současné době v domácím vězení, poslala rumunská prokuratura spolu se dvěma Rumunkami k soudu, který čeká na zahájení trestního vyšetřování za zneužití sedmi žen. Obvinění dosud důrazně popírali.

Soudní proces s veřejně známými bratry však nezačne okamžitě.

Podle rumunských zákonů se případ dostane do přípravného senátu soudu, kde má soudce šedesát dní na to, aby prověřil spisy a zajistil, zda odpovídají tamním zákonům.

Přímo se k pokročení případu Tate zatím nevyjádřil, na Twitteru však sdílí příspěvky jiných uživatelů, kteří doufají, že až nyní všechny dokumenty uvidí soudce, tak „pravda vyjde najevo“.

Obžalobě nejspíš pomohlo i to, že se objevily nové informace v případu, které ani trochu nahrály v prospěch Tateových. Se svým svědectvím totiž přišla další z údajných obětí znásilnění a obchodu s lidmi, ze kterého jsou bratři Tateovi obvinění.

Výpovědi většiny obětí se shodují na tom, že Tateovi předstírali svou lásku k ženám a později je nutili k tvorbě pornografického obsahu, který poté prodávali. Ve výpovědi nové oběti údajného znásilnění, nechybí také zmínka o cejchování. Zvláštní je, že Tateovi se přestěhovali do Rumunska v domnění, že jim v zemi nebude hrozit postih za jejich nevhodné zacházení se ženami. Rumunská policie ale celou situaci bere naprosto vážně a žádné úlevy se v jejich případu nekonají.

Témata: Andrew Tate