Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie

Bratři Andrew a Tristan Tate | foto: instagram.com

Studentky promluvily o bratrech Tateových. Oslovovali je ještě nezletilé

Andrew Tate a jeho bratr Tristan mají za sebou několik krušných týdnů. Budou minimálně šedesát dní ve vazbě a čelí obvinění z obchodu s lidmi a znásilnění. Dvě ženy popsaly zkušenosti s dvojicí bratrů. Obě je oslovili přes sociální sítě v době, kdy byly ještě nezletilé. Prý jsou jejich zprávy neustále totožné.
  18:01

Mezi uživateli sociálních sítích už téměř měsíc rezonuje zatčení Andrewa Tatea a jeho bratra Tristana. Společně s dalšími dvěma ženami jsou v Rumunsku ve vazbě kvůli obvinění z obchodu s lidmi a znásilnění. Minulý týden soudce jejich vazbu prodloužil o dalších třicet dní. V poslední době se zároveň začínají ozývat ženy, které měla dvojice bratrů na sociálních sítích obtěžovat.

Daria Gusa je jednou z žen, které proti Andrewovi Tateovi veřejně vystoupily a popsaly zkušenosti s ním. Tate jí oslovil na Instagramu, napsat měl prý jen zprávu, ve které stálo „Rumunská dívka,“ a emoji s flirtujícím podtextem. V době, kdy ji měl kontaktovat, jí bylo šestnáct let a Tate byl téměř o dvacet let starší. „Bylo jasné, že jsem středoškolačka, měla jsem v popisku označenou svou střední školu. Podle mě prostě hledal dívky, které jsou prostě naivní a nevinné,“ popsala Gusa britské zpravodajské společnosti BBC.

@topgtutor ♬ original sound - Top G

Aktuálně studuje na jedné z britských univerzit a je dcerou jednoho z rumunských politiků. Prý o své zkušenosti chtěla veřejně promluvit, protože se jiní bojí. I přes to dostala několik nenávistných reakcí od mužů ze svého okolí. „Dokonce i ti, které jsem znala ze střední školy, o mně říkají, že jsem lhářka. A to jen protože jsem o tom začala veřejně mluvit. Myslela jsem si, že alespoň oni jsou schopní rozlišit, co je pravda a co je lež,“ popisuje Gusa.

Další dívku, Gabrielu, která nechtěla být jmenovaná celým jménem, kontaktoval v jejích sedmnácti letech Tristan, méně známý z dvojice bratrů Tateových. Podle jejích slov později předstírala, že je o dva roky starší. „Jsi krásná,“ stálo v jeho zprávě. Gabriela prý věděla, že stejně začíná téměř každou konverzaci s ženou, v jejím případě dívkou, začíná nějakým podobným způsobem.

Podle screenshotů konverzací lze soudit, že Gabriele Tristan psal, že ji někde ve městě už určitě potkal. „Je to možné, neskrývala jsem se,“ odpověděla. Podle jejích slov teď už ví, že podobně jako s ní si psal i s mnoha dalšími. „Nejsme v kontaktu od té doby, co jsem na sociální sítě přidala video o něm. On mi pak napsal v jedné z posledních zpráv, že se se mnou žádný vlivný člověk nebude chtít bavit, pokud budu dělat takové věci,“ dodává.

@tate_wisdom16 ♬ original sound - Andrew Tate

Andrew Tate dlouhodobě zveřejňoval na sociálních sítích videa, ve kterých radil, jak mají muži s ženami komunikovat. Radil jim v podstatě stejné zprávy, kterými oslovoval ženy on a jeho bratr. Na tom není nic nezákonného, zdá se však, že šlo o promyšlený způsob, jak mladé dívky zaujmout.

Novináři BBC potvrdili, že snímky konverzací viděli a jména by měla odpovídat profilům, které bratři používali před tím, než jim byl na aplikaci zablokován přístup. Zároveň oslovila právníka obou bratrů, aby se k celé situaci vyjádřil. To se však nestalo.

Témata: Andrew Tate