Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

Andrew Tate na Instagramu baví okázalým stylem života. | foto: Instagram

Andrew Tate zůstane ve vazbě o dalších třicet dní déle. Ocejchované ženy se ho zastávají

Andrew Tate je ve vazbě už téměř měsíc a po zamítnutém odvolání přišla další rána. Soudce rozhodl, že on i jeho bratr zůstane ve vazbě o třicet dní déle. Minulý týden zároveň promluvily dvě ženy, které tvrdily, že je Tate nevinný. Měly na sobě vytetovaný nápis, že jsou vlastněny Tatem.
  20:00

Andrew Tate svým chováním vzbudil na sociálních sítích nejednu debatu. Urážel ženy, radil, jak by se měl chovat správný muž a propagoval multi-level marketing. Bývalý kickboxer je společně se svým bratrem a dvěma rumunskými ženami už od konce minulého roku ve vazbě. Všichni čtyři čelí obvinění z obchodu s lidmi a znásilnění.

29. prosince se na sociálních sítích objevilo video, kde Andrewa Tatea a jeho bratra Tristana odvádí policie z jejich bukurešťské luxusní vily. Tehdy soud schválil žádost tamních úřadů a na třicet dnů je a podezřelé spolupachatelky uvrhl na třicet dnů do vazby. Andrew se proti rozhodnutí soudu odvolal, ten však na začátku ledna odvolání zamítl. V pátek soudce rozhodl že bratři zůstanou ve vazbě o třicet dní déle, než původně určil, tedy až do 27. února.

Podle rumunského právníka Stefana Loredana, který jeho případ sleduje, Tateovi obecně škodí nejvíc jeho vlastní slova a vystupování na sociálních sítích.

„Tate a jeho veřejné vystupování by mohly být nejzásadnějším důkazem proti němu. Například popisování manipulace s ženami, vyzdvihování korupce v Rumunsku a prohlašování, že je to jeden z důvodů, proč tam žít, to všechno by mohlo být pro právníky velmi těžko obhajitelné,“ uvedl Loredan pro web Insider. Podle něj se Tate sám usvědčuje obsahem, který v posledních dvou až třech letech sdílel.

Někteří Tatea na druhou stranu podporují a snaží se dokázat jeho nevinu. Minulý týden se promluvily dvě ženy, které tvrdily, že je prokuratura v případu chybně označila jako oběti. Ony s ním totiž údajně spolupracovaly dobrovolně. Ženy, známé jen pod jmény Beatrice a Jasmin, ukázaly také svá tetování. Jedna měla vytetovaný nápis „Property of Tate“, tedy majetek Tatea a druhá „Tate Girl“, tedy Tateova dívka.

Bratři Tateovi se na sociálních sítích mnohdy obklopovali ženami. Podle rumunské policie byly některé z těchto dívek znásilněny. Jednou ze šokujících informacích je i to, že si Andrew Tate znásilňované ženy cejchoval. Nechával údajně na ně tetovat podobné nápisy jako ty výše zmíněné.

Témata: Andrew Tate