Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

Aplikace Andrew Tatea byla odstraněná z nabídky Google Play | foto: Instagram

Andrew Tate se ozval z vězení. Trápí ho švábi, špína a nechutné jídlo

Známý kontroverzní miliardář Andrew Tate byl nedávno v Rumunsku vzat do vazby. Je obviněn ze znásilnění, obchodu s lidmi a založení zločinecké skupiny. Na Twitteru se začaly objevovat příspěvky, ve kterých Tate popisuje svůj pobyt ve vazbě. Strčili ho prý do tmavé, špinavé zatuchlé cely, kde si povídá se šváby.
  10:21,  aktualizováno  12:52

Bývalý kickboxer a kontroverzní podnikatel Andrew Tate byl před skoro měsícem vzat společně s bratrem Tristanem do vazby. Spadá na něj mnohá obvinění společně se znásilněním a obchodováním s lidmi. Tate obvinění popírá, ve vazbě však nadále zůstává a je to pro něj dle jeho slov procházka peklem. Ve vězení je v kontaktu s fanoušky skrz emailovou konverzaci a Twitter. Tate popisuje jak hrozný je údajně jeho pobyt ve vazbě.

Tate měl být z vazby propuštěn po třiceti dnech. Jeho pobyt byl však rumunskými úředníky prodloužen, a tak společně s bratrem ve vězení ještě nějakou dobu zůstane. Tate se rozhodl, že ač není na svobodě, se svými příznivci bude komunikovat i nadále. V emailové konverzaci se svěřil, jak drsný je jeho vazební pobyt. „Snaží se mě zlomit. Byl jsem vhozen do cely bez světla. Švábi, vši a štěnice jsou v noci moji jediní přátelé,“ popisuje Tate své znechucení z cely.

I přes to všechno hrozné, čím si musí ve vězení procházet, Tate tvrdí, že je vzorovým a ukázkovým vězněm. „Když mě stráže přivádí do a ze soudní síně, chovám se naprosto uctivě,“ vysvětluje Tate svou úctu k policii a strážným. „Snaží se mi vnést do srdce nenávist,“ doplňuje Tate. V emailové komunikaci také zmiňuje, jak si je vědom toho, že všichni strážní ví, že je nevinný.

V minulosti byl zabanován z několika sociálních sítí hlavně kvůli jeho misogynním výrokům. Poté co Twitter převzal do svých rukou miliardář Elon Musk, byl jeho účet obnoven. Zajímavé je, že i když je Tate ve vězení, na Twitteru je stále aktivní. Není jasné, jestli má ve vazbě přístup k internetu, či jeho profil spravuje někdo jiný. Každopádně skrz něj se svými příznivci komunikuje.

„Děkuji, že se mnou po celou dobu zůstáváte. Moji vězeňští dozorci jen vykonávají svou práci, mají rodiny, které musí živit. V dobách těžkostí nezapomínejte na své způsoby. Snaží se zlomit mou železnou mysl nespravedlivým uvězněním,“ vyjádřil své díky a respekt k dozorcům Tate na svém Twitteru.

Tate nemusí zoufat. Po dlouhých třiceti dnech samoty mu jsou povoleny návštěvy. Přijít za ním může až pět lidí. Ihned, jak se to dozvěděl slavný streamer Adin Ross, začal si balit kufry a posílat žádost do rumunské vazby o povolení k návštěvě. Ross se s Tateem seznámil skrz sociální sítě, kdy se posléze i setkali, zašli na večeři a společně streamovali.

„Právě jsem vyplnil formulář návštěvy. Kromě mého právníka mám povoleno pět návštěv, čtyři jsou rodinní příslušníci a pátý je Adin Ross,“ potvrdil Tate informaci o tom, že ho Ross navštíví.

Mnoho uživatelů na sociálních sítích si z něj utahuje a tvrdí, že se chová, jak „drama queen“. „Co jsi čekal? Že budeš mít o obědu kaviár a na výlety si budeš jezdit ve svém Bugatti? Je to vězení ty debile, tam to hezký být nemá. Vzmuž sem“ utahuje si na Twitteru jeden uživatel z Tateova vyjádření k pobytu ve vězení.

Ne všichni ho však osočují. Mnoho i známých osobností mu poslalo své pozdravy a vyjádřili svůj smutek k jeho zatčení. „Dalších třicet dní lží a neférovosti. Moje modlitby jsou s bratry Tateovými,“ napsala na jeho profil jedna fanynka.

Témata: Andrew Tate