Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

Andrew Tate je ve vazbě od konce loňského prosince. | foto: Profimedia.cz

Andrew Tate je stále ve vazbě. Změnil se k nepoznání a nesmí mít žádné návštěvy

Andrew Tate stále není na svobodě, od konce prosince je ve vazbě v Rumunsku. Nedávno si stěžoval, že v cele má hmyz, teď zase jeho bratr tvrdí, že nesmí mít žádné návštěvy. K tomu se objevily fotografie, ze kterých jde vidět, že se Tateovi za mřížemi poměrně změnil vzhled. Například tím, že má vlasy.
  16:03

Vazba v Rumunsku není pro kontroverzní celebritu Andrewa Tatea nejspíš nic příjemného. Podle posledních zpráv nemá možnost přijímat jakékoliv návštěvy. Zadržený je Tate už nějakou dobu, konkrétně od loňského prosince. V lednu si pak údajně mohl sepsat seznam lidí, kteří za ním mohou na návštěvu, ale ten je k ničemu. Podle Tateova bratra Tristana za ním totiž nikdo nesmí.

Neuvedl však proč a ani žádné jiné detaily, diskutující tak spekulují, že jeho tvrzení nemusí být vůbec pravdivé a mladší z bratrů Tateových se tak jen snaží zvýšit tlak nad rumunskými úřady.

Jedním z lidí, které si Andrew Tate napsal na seznam návštěvníků, je i streamer z Twitche Adin Ross. Ten v lednu potvrdil, že se do Rumunska za svým kamarádem vydá, od té doby však k tomuto tématu už nic nesdílel.

Z fotek, které se objevily v médiích, je ale jasné, že vazba změnila přinejmenším Tateův vzhled. Veřejnosti byl doposud známý jako muž se vždy dokonale upravenými vousy a holohlavý. Teď by ho někteří jeho sledující dokonce ani nepoznali. Nejen, že má Tate výrazné neupravené vousy, má ale i tmavé vlasy, se kterými ho veřejnost dlouho neviděla.

Zatím není jasné, kdy se kontroverzní postavička internetu dostane na svobodu, teoreticky by to mělo být 27. února.

Bývalý kickboxer je společně se svým bratrem a dvěma rumunskými ženami už od 29. prosince loňského roku ve vazbě. Všichni čtyři čelí obvinění z obchodu s lidmi a znásilnění.

V den zadření se na sociálních sítích objevilo video, kde Andrewa Tatea a jeho bratra Tristana odvádí policie z jejich bukurešťské vily. Tehdy soud schválil žádost tamních úřadů a na třicet dnů je a podezřelé spolupachatelky uvrhl do vazby. Andrew se proti rozhodnutí soudu odvolal, ten však na začátku ledna odvolání zamítl.

Z vazby se Tate svým fanouškům pravidelně ozývá. Někdy na sociálních sítích, jindy prostřednictvím e-mailů.

Témata: Andrew Tate