Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

Blogerka Anie Songe prodává dům v Orlických horách. | foto: instagram.com/anie_songe

Bydlet jako bloggerka. Anie Songe prodává dům v horách za 15 milionů korun

Dům v horách stavěla influencerka Anie Songe jako rodinný sen. Po návratu z Bali si s manželem postavili dokonalou chatu v Orlických horách. Po čase se však z domu odstěhovali a pronajímali ho. Teď ho prodávají úplně. Jeho cenu vyčíslili na bezmála 15 milionů korun.
  5:00

„Luxusní domy měníme za malý chaloupky. Dobrý auta za ty, ve kterých se dá krásně spát. A synonymum k luxusu je pro nás absolutní svoboda. … napsala jsem někdy před rokem… jdeme to žít. Takový jsme. Budovatelé a kočovníci. Blázni možná. Vždycky to v nás bylo. Oceán. A my prodáváme náš sen,“ napsala trochu záhadně bloggerka a influencerka Anie Songe na Instagram.

Oznámila tím tak, že spolu s manželem Lukášem prodávají chalupu v Orlických horách, kterou si před lety postavili jako snový domov po návratu z Bali, kde pracovali. Když jsme si s Lukášem před dvěmi lety (tenkrát ještě na Bali) snili o tom, kde bychom chtěli jednou žít, měli jsme v tom oba jasno. Táhlo nás to na hory, do kopců, lesů. Tam kde voní jehličí, zurčej potůčky a když se ráno vzbudíte, pod okny se pasou srnky … a taky tam už téměř nejsou stavební pozemky – neuvěřitelný díky za to!“ psala v roce 2018 Anie Songe na blog. Místo k životu tehdy našli v Orlickém Záhoří, prakticky na hranici s Polskem. Jak sama bloggerka přiznala, pozemek byl na takové samotě, že bylo poměrně obtížné se k němu dostat.

Jenže po čase se z domu, i kvůli lokaci, odstěhovali a chalupa byla (a stále je) na pronájem. Zpátky je dostal až covid. „Když jsme doma, tak jsme v domečku. Když cestujeme, dům pronajímáme,“ říkala Songe. K pronájmu je chalupa až pro deset lidí, za týdenní pronájem si majitelé říkají 45 tisíc korun, za víkend pak 25 tisíc korun. Má tři ložnice, dvě koupelny. A co dál? „V přízemí se nachází velká kuchyň s ostrůvkem pro společné vaření a prostorná společenská místnost s otevřeným výhledem do Orlických hor. Pohodlný gauč, spousta sedacích pufů i krb vám zajistí příjemné útočiště s přáteli i v deštivém počasí,“ stojí v popisku.

Společně s chatou, za kterou si bloggerka s manželem říkají 14 970 000 korun, nabízí i Instagramový účet. „Společně s prodejem chaletu na Vás bude kompletně převedena správa Instagramu pod názvem chalet_astre již zmiňované nemovitosti, který má momentálně již 5 829 sledujících,“ láká nabídka. Sama Anie Songe má na svém Instagramu téměř 120 tisíc sledujících.

Podle reakcí, které sama Anie Songe na svém osobním účtu sbírá, to vypadá, že o dům nouze nebude. Její fanoušci jí dům chválí, jiní prosí, aby napsala příběh, proč se dům rozhodla prodat.