Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Herečka falešné dědičky Anny Sorokin v seriálu Inventing Anna | foto: Antiyoutuber.cz

Anna Sorokin ukradla miliony. Teď je na svobodě, seriál o sobě neviděla

Anna Sorokin alias Anna Delvi byla v říjnu propuštěna na svobodu. V zimě o jejím příběhu vyšel seriál. Proslavila se jako falešná dědička, která ukradla miliony dolarů a obelhala banky i newyorské zbohatlíky. Na svobodě se chce věnovat umění, napsat knihu a natočit podcast.
  18:00

Na začátku října byla na kauci 250 tisíc korun propuštěna z vězení falešná dědička Anna Sorokin. Byla odsouzena za okradení několika osob a institucí o miliony dolarů. Netflix o ni natočil seriál, který údajně neviděla. Má v plánu napsat autobiografii, tvořit umění a vydat podcast. Podmínkou jejího propuštění byl zákaz přístupu na sociální sítě.

Za mříže byla poslána v roce 2017 a její trest měl trvat čtyři až dvanáct let. O nakradené miliony sice přišla, Netflix o ní však natočil seriál Inventing Anna a zaplatil jí za možnost ho natočit osm milionů korun. Seriál popisuje její příběh úplně od začátku. Mapuje také soudní proces, který v té době patřil k těm nejsledovanějším.

I přes propuštění z vězení musí zůstat v domácím vězení a nosit elektrický sledovací náramek na noze. Autority ji navíc zakázaly používání sociálních sítí. Dříve měla na Instagramu miliony sledujících.

V rozhovoru pro The New York Times sdělila, že ke sledování biografického seriálu má odpor.Seriál jsem neviděla, ale myslím si, že využil velmi dobré zdroje a je skvěle natočený. Nic na tom koukat na fiktivní verzi sama sebe, mi nezní lákavě,“ myslí si Sorokin. „Jednoduše mě to nezajímá,“ dodala. Seriál patřil k těm nejúspěšnějším z dílny streamovací platformy.

Soudní rozhodnutí propustit Annu Sorokin z vazby nás velmi těší. Soudce správně uznal, že Anna není pro veřejnost nebezpečná,“ sdělil její právník Duncan Levin. Ten jí ihned po propuštění sehnal malý byt na newyorském Manhattanu.

Ve budoucnu se chce Sorokin věnovat umění, natočit podcast, napsat knihu nebo si založit právnickou firmu. „Uvidím, co budu dělat se svým uměním. Mám super zásoby i nápady. Vlastním mnoho pláten a barev. Také jsem se zajímala o to, jak se zakládá právnická firma, jelikož o tomto oboru teď vím opravdu mnoho, řekla.

Dodala také, že toho má teď opravdu hodně. Nejvíce se rozmýšlí, zda investovat více sil do umění či práva. Velmi ji zaujalo migrační a finanční právo. Sama se totiž bojí vyhoštění z USA a s finančními zločiny má mnoho zkušeností. Kromě kariéry chce také zhlédnout mnoho seriálů, o které ve vazbě přišla.