Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Anna Šulcová je přední česká influencerka. | foto: Instagram

Anna Šulcová čelí body shamingu. Podle sledujících má malá prsa, ona je spokojená

Anna Šulcová na Instagramu sdílela fotku ve spodním prádle a okamžitě se objevilo mnoho komentářů, které upozorňují, že má podle nich malá prsa. Influencerka na komentáře reaguje a upozorňuje na to, že mohou někomu ublížit. Ona sama je však spokojená.
  10:00

S negativními komentáři, které se týkají vzhledu a především těla, se v poslední době setkává nejeden influencer. Jsou buď moc malí nebo moc velcí, někteří zase moc vysocí, jiní moc nízcí. Body shaming, který se dá česky doslova přeložit jako zostuzení těla, se na sociálních sítích objevuje téměř denně. Teď negativním komentářům neunikla ani Anna Šulcová.

Anna Šulcová je jednou z nejznámějších a nejpopulárnějších českých influencerek. Už dlouhou dobu spolupracuje se značkou Tezenis, která se zaměřuje mimo jiné na prodej spodního prádla. Šulcová před pár dny zveřejnila fotku v novém kompletu, který značka nabízí. Jeho součástí je také podprsenka, což někteří její sledující nenechali bez komentáře. „Na té druhé fotce chceš poukázat na to, jak malá prsa máš nebo na něco jiného?“ ptá se jeden z komentujících ironicky. Podobných komentářů je nespočet a všechny se týkají velikosti prsou třiadvacetileté influencerky.

Šulcová se ke komentářům později na svém Instagramu vyjádřila. „Já osobně bych si nikdy v životě nedovolila negativně komentovat něčí vzhled, ještě ke všemu něco, s čím žena nic neudělá, a to je velikost prsou,“ popisuje. Šulcová na sociálních sítích dlouhodobě sdílí cvičení a zdravý životní styl, čímž se snaží své sledující zároveň i motivovat. Právě protože začala cvičit tak uznává, že dřív měla prsa asi větší, ale jí samotné tento nedostatek nevadí a neřeší ho.

Upozorňuje na to, že podobné komentáře by jí i komukoliv jinému mohly ublížit. „Mně se to naštěstí nijak nedotýká a kdybych s nimi já sama vnitřně nebyla spokojená, klidně bych operaci podstoupila a nemusela nikomu nic vysvětlovat, protože je to čistě mé tělo,“ myslí si Šulcová. Dodává, že nikdo nemá právo na to komentovat tělo někoho jiného. „Dokud se v něm cítíte dobře vy a jste zdraví, je to jen vaše věc, co s ním uděláte. Důležité je, abyste byli spokojení hlavně vy,“ popisuje. Zároveň přiznává, že ani ona není se sebou stoprocentně spokojená, ale to, jak s tím naloží, je její věc.

Body shaming je na sociálních sítích rozšířený a dal by se označit za formu šikany. Podobné komentáře mohou vést také k různým formách poruch příjmu potravy. Mnozí také čelí komentářům, které se týkají právě toho, s čím sami nic neudělají. Nesetkávají se s ním jenom ženy, v poslední době se objevují také odsuzující komentáře vztahující se především k výšce mužů.

Témata: Anna Šulcová