Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Anna Šulcová v novém videoklipu | foto: instagram.com/adambros_

Anna Šulcová má vlastní love song. Videoklip i skladbu tvůrci prý zkopírovali

Dva slovenští tiktokeři Annu Šulcovou v nové skladbě zasypávají lichotkami a prý nechtějí nikoho jiného, než je ona. Šulcová si v novém videoklipu také zahrála krásnou mladou učitelku. Skladba je ale silně inspirovaná australským interpretem. Videoklip k ní je téměř totožný.
  19:00

Mnoho tiktokerů v poslední době začíná i zpívat. Ne všichni však přicházejí se svou autorskou tvorbou, mnoho z nich přezpívává různé zahraniční úspěšné skladby. Většinou však v původním znění. Nedávno se objevila dvojice slovenských tiktokerů, kteří společně nazpívali skladbu, ve které glorifikují českou influencerku Annu Šulcovou.

Slovenští influenceři Adam Bros a Lip Pepo mají dohromady na TikToku více než 360 tisíc sledujících. Oba zpívají, tancují a obecně svou tvorbou cílí primárně na mladší publikum. Na začátku února zveřejnili společný song, který se jmenuje Anna Šulc. Mluví v něm o tom, že je krásná a nechtějí nikoho jiného než jen jí. Ve videoklipu Šulcová hraje mladou krásnou učitelku, do které jsou její studenti zamilovaní a snaží se ji získat.

Videoklip i text skladby jsou poměrně bizarní a posluchači na své reakce nenechali dlouho čekat. „Nečekal jsem zázraky, ale že to po necelé minutě vypnu jako neposlouchatelné, to jsem teda vážně nečekal,“ píše jeden ze sledujících. Další ironicky dodává, že nejlepší část skladby je v moment, kdy skončí. Většina sledujících se v komentářích shoduje, že je videoklip laciný a text přinejmenším směšný.

Někteří si brzy začali všímat podobnosti s písní Addison Rae interpreta The Kid LAROI. Skladba má stejný hudební podkres a tématicky je také podobná, protože glorifikuje americkou influencerku Addison Rae. Ta patří mezi nejúspěšnější americké influencery a před dvěma lety byla zařazena na seznam magazínu Forbes 30 pod 30.

Podobnost s písní Addison Rae influenceři sami přiznávají, prý se jedná o oficiální cover skladby. Co už ale nepřiznali je silná inspirace videoklipem stejného interpreta k písni Wrong. Upozornil na ni slovenský youtuber Duklock ve své nové reakci. „Někteří z vás si možná říkali, že ten klip je celkem fajn, ale počkejte. Přece jste si nemysleli, že to bude něco originálního,“ směje se Duklock a pouští video australského interpreta. „To je prostě ten stejný klip. Oni to prostě celé obkreslili,“ dodává se smíchem.

Mnozí neodsuzují jen dva slovenské tiktokery, zároveň se vysmívají také Šulcové. Podle nich je celá skladba laciná a nechápou, proč má něco podobného Šulcová ve svém postavení jedné z nejznámějších českých influencerek zapotřebí. Někteří také dodávají, že když dva dělají totéž, není to totéž.

Témata: Anna Šulcová