Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Autoři podcastu Anticast Matěj Čech a Jakub Šorm | foto: Antiyoutuber.cz

Anticast: Tvrdé tréninky si vybírají svojí daň. Jaká je realita přípravy na souboj v kleci

Projekt Z redakce do klece se blíží ke svému cíli. Autoři podcastu Anticast redakce Antiyoutuber.cz Matěj Čech a Jakub Šorm v novém díle probírají přípravu na zápas pod tvrdou rukou Tomáše Pelešky. Za dva měsíce přípravy se z člověka nestane profesionální zápasník, Šorm si ale věří.
  9:39

Jde se za pouhé dva měsíce z ničeho vypracovat na zápasníka? Na tuto otázku se pokusí autoři podcastu odpovědět v jejich nejnovějším díle. Šorm po hlavě skočil do tvrdé přípravy, a to rovnou se zkušeným a známým bojovníkem z Oktagonu Tomášem Peleškou. V nejnovějším díle popisuje, jak vypadají jeho náročné tréninky a jak často vlastně trénuje. Rozhodně to není žádný med. Až na jediný den v týdnu má každý den dvoufázové tréninky jak u sebe doma, tak v gymu s Peleškou.

Příprava se pomalu chýlí ke konci a psychika se zhoršuje. Kvůli téměř žádnému sociálnímu životu a čistému zaměřování se jen na tréninky, je Šorm prý už skoro na dně. Na zápas se ale těší. Obětoval tomu tolik práce, času a úsilí, že se už nemůže dočkat, až si to se svým protivníkem rozdá v kleci.

Ačkoliv se jedná o bojové sporty, ve kterých jde hlavně o fyzickou připravenost, psychika je toho nedílnou součástí. V podcastu si tak autoři připomněli zápas Rendyse z Clash of the Stars, který přípravě na svůj zápas věnoval vše. Je tak jen těžké si představit, jak strašně se musel cítit, když kvůli hloupé chybě prohrál svůj zápas. I o tom Šorm promluví, že si na podobné kiksy z nepozornosti v zápase musí dát pozor.