Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Autoři podcastu Anticast Matěj Čech a Jakub Šorm | foto: Antiyoutuber.cz

Anticast: Umělá inteligence je časem propracovanější, ale i děsivější. Co bude za 10 let?

Umělá inteligence se časem více a více vyvíjí. Autoři podcastu Anticast Matěj Čech a Jakub Šorm se v novém díle pobaví o tom, jaká budoucnost umělou inteligenci čeká. Jak moc nám může pomoct, či naopak uškodit? Už nyní jsou některé věci vytvořené skrze ni jen těžko rozeznatelné od reality.
  5:00

Umělá inteligence se čím dál více dostává na světlo a i do každodenních životů lidí. Nyní dokáže složit básničku o létající židli, či dokonce vytvořit influencera. Jak moc fascinující a zároveň nebezpečné to je? Autoři podcastu si v novém díle popovídají o tom, jak moc rychlý je vývin umělé inteligence. Někteří lidé dokonce volají po jeho zastavení. Expert pro redakci Antiyoutuber sdělil své obavy ohledně ní. Ačkoliv je aktuálně pod kontrolou, nikdo neví, co bude za několik let.

Nejde jen o umělou inteligenci, ale i technologie, jejichž vývin je podle autorů za posledních několik let fascinující. V jejich dětství existovaly jen tlačítkové telefony, zatímco dnes má skoro každý ty dotykové. Je možné, že technologie ve spojitosti s umělou inteligencí připraví některé lidi o jejich práci? Autoři si myslí, že velice ohrožené jsou hlavně manuální práce. Lidé chtějí věci jednodušší a levnější. Pro některé firmy, či společnosti tak bude do budoucna pravděpodobně atraktivnější, nahradit lidskou pracovní sílu za tu umělou, která nestárne, nepotřebuje výplatu a nedělá chyby.

Autoři se také pobaví o velice zajímavé technologické vymoženosti, se kterou nedávno přišla společnost Apple s názvem Apple Vision Pro. Jedná se o brýle s virtuální realitou, schopné mnoha zajímavých věcí. Ačkoliv jsou podle autorů podcastu zatím moc veliké, za pár let se podle nich vejdou i do malých optických, či slunečních brýlí.