Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Nový díl série Assasins Creed. | foto: https://www.instagram.com/assassinscreed_us/Antiyoutuber.cz

Další díl hry Assassin’s Creed je tu. Nese jméno Mirage a vyjde příští rok

Francouzské herní vydavatelství Ubisoft na své konferenci představilo několik nová vydání série Assasin’s Creed. Kromě novinky s podtitulem Mirage společnost oznámila také tři další tituly, které má v plánu v budoucnosti vydat.
  14:00

Herní vydavatelství Ubisoft představilo na online konferenci Ubisoft Forward nové díly série Assasin’s Creed. V roce 2023 vyjde jako první pokračování hry s názvem Mirage. Bude se odehrávat v iráckém Bagdádu. K dalším dílům zazněl pouze jejich plánovaný název a místo děje.

Assassin’s Creed Mirage je pokračování známé herní série, která vypráví příběh pouličního zloděje Basima. Basim je známý již z předchozího dílu hry s názvem Valhalla. Žije v iráckém Bagdádu v devátém století. Snaží se najít mnoho odpovědí a dosáhnout spravedlnosti. Připojuje se do organizace s názvem Hidden Ones, která z něj vytváří nebezpečného mistra asasína. Stává se profesionálem tajemného umění.

„V devátém století našeho letopočtu je Bagdád na vrcholu a vede svět v oblasti vědy, umění, inovací a obchodu. Uprostřed jeho rušné městské krajiny se musí mladý konfliktní sirotek s tragickou minulostí pohybovat v ulicích, aby přežil. Prožijte příběh Basima,“ popisuje hru Ubisoft.

Jak společnost slibovala již dříve, Mirage se vrací zpátky k dobrodružné nátuře série a podobá se více prvním dílům. Můžeme se tak těšit na velmi propracovanou grafiku města, obrovské davy lidí a odvážné parkourové kousky. Hře také propůjčí vzhled velká řada známých osobností. Jednou z nich je oscarová herečka Shohreh Aghdashloo.

Další díly hry se propojí pod názvem Assassin’s Creed Infinity. Nebude se jednat o samotné díly hry, ale o vytvoření platformy, která spojí dohromady více her a hráčů. V rámci Infinity společnost jako první představila Assassin’s Creed Codename Red. Bude odehrávat ve feudálním Japonsku. Po této destinaci fanoušci toužili již delší dobu. Další hrou v této sérii je Assassin’s Creed Codename Hexe. Má se odehrávat v období čarodějnických procesů v Evropě v 16. století.

Assassin’s Creed Mirage vyjde v roce 2023 a bude dostupný na PC, PlayStationu 5, Xbox Series X/S, PlayStationu 4 a Xboxu One.