Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav

Attila Végh | foto: Instagram

Organizace Attily Vegha pořádá další turnaj. Objeví se na něm Gábor Boráros

FABRIQ MMA pořádá další turnaj smíšených bojových umění. Organizace Atilly Végha si vybrala tentokrát Nitru na Slovensku. Na akci se objeví Gábor Boráros, Michal Konrád. Oba se na zápas velmi těší. Na akci dorarzí i Rytmus.
  12:39

Atilla Vegh založil organizaci FABRIQ MMA. Nyní se chystá už druhý galavečer smíšených bojových umění na Slovensku. Hlavní zápas bude mezi Gáborem Borárosem a Kirillem Medvedovskim. Není to však premiérový turnaj organizace, ten se konal v listopadu 2022 v Trnavě, teď se přesouvá do Nitry. V turnaji se představí šestadvacet elitních zápasníků. Organizace fanoušky láká nejen na Borárose, ale také na Michala Konráda, Romana Pauluse, nebo Tomáše Cigánika.

FABRIQ MMA, kterou promují především Atilla Vegh a rapper Rytmus, vznikla prý proto, aby mohli fanoušci MMA navštěvovat velké galavečery, které se budou konat ve městech, kam se Oktagon nedostane. Spousta lidí se také ptá na souvislost mezi těmito dvěma organizacemi. FABRIQ MMA může dát prostor mladým talentům zazářit a Oktagon či RFA o ně mohou projevit zájem.

„My, když s námi někdo kamarádí a jsme schopní si vyjít vstříc, tak jsme schopní vyjít vstříc tužbám bojovníků a také organizací, které jsou s námi na normální bázi. Nevidíme důvod, abychom nepomáhali tomu sportu, když tomu pomoct můžeme,“ vyjádřil se ke spolupráci promotér Oktagonu Ondřej Novotný pro MMA Shorties. Zmínil také to, že pokud budou zápasníci v Oktagonu muset dlouho čekat na zápas a přitom budou mít možnost zápasit u konkurence, nemá s tím problém. Celý galavečer je také možné sledovat přes OktagonTV.

Největší pozornost celé akce v Nitře na sebe strhl zápasník Gábor Boráros, který si fanoušky získal především díky zápasení právě v Oktagonu. „Nitra pro mě znamená další krásné město na Slovensku. Těším se, že tam budu zápasit, protože jsem tam ještě nikdy nezápasil. Chci vyhrávat víc zápasů. Je jedno jestli v Oktagonu, ve FABRIQ, KSV, nebo v UFC. Chci být především úspěšný sportovec, být úspěšný člověk a úspěšný otec. Makám pořád na plno, je to další motivace,“ komentoval nadcházející zápas Boráros.

K blížícímu se turnaji se také vyjádřil Michal Konrád, český zápasník, který se utká s Magomedem Kadimagomedovem. Konrád týden trénoval v Trnavě s Leošem Klienem a Karolem Ryšavým pod vedením Atilly Vegha. „K mému soupeři přistupuju s respektem nic nepodceňuju, vžádném zápase se to nemůže podcenit. Je to pro mě výzva, že je to Dagestánec, i když teda nežije přímo v Dagestánu. Tak jsem rád, že můžu jít takhle s cizincem,“ řekl Konrád o svém zápase. Nedokáže prý předem odhadnout vývoj zápasu, zda se bude spíše zápasit v postoji, nebo se soupeřem půjdou na zem. MMA pro Konráda znamená všechno a obětoval tomu svůj život. Kdyby mu zápasení nevyšlo, dělal by prý číšníka.

Celý turnaj smíšených bojových sportů se bude konat ve sportovní hale v Nitře. Akci promovala také organizace Oktagon stejně jako někteří její zápasníci. Tak jako na prvním večeru bude celý večer doprovázet také Patrik „Rytmus“ Vrbovský. Hala ovšem stále není vyprodaná, což také zdůrazňuje Vegh na svém instagramu. Lístky si zájemci mohou koupit přes Ticketportal. V pátek proběhne veřejné vážení zápasníků, které často bývá vyhrocené. Zápasníci si totiž dají „staredown“, při kterém často neudrží své nervy na uzdě a pustí se do svého soupeře. Celé vážení je možné sledovat od 17:00 na YouTube kanále FABRIQ MMA.