Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

Australský tiktoker Phlinmartin | foto: Tiktok.comAntiyoutuber.cz

Je v pořádku být heterosexuální bílý muž? Tiktoker za otázku schytal kritiku

Australský tiktoker Phlinmartin natočil video s otázkou, zda je v pořádku být bílý heterosexuální muž. Snesla se na něj veliká vlna kritiky, kterou pravděpodobně nečekal. Video smazal a následně si smazal celý profil. Jenže z internetu nejde nikdy nic smazat úplně.
  10:06

Video, které australský tiktoker Philinmartin zveřejnil, získalo více jak milion zhlédnutí. Řešil v něm, zda je v dnešní době v pořádku být bílý heterosexuální muž. Jeho hlas a naštvanost se ve videu postupně zvyšuje. Pokládá si otázky typu, co je špatného na tom být zdravý muž ve formě, co chodí do posilovny.

Sledujících se ptá, k čemu je být feministický tlustý idiot, který se ani neumí prát.

„Představte si situaci, že jste v klubu a jeden z těchto debilů vás pleskne přes zadek. Za kým půjdete pro pomoc? Asi za někým, kdo je namakaný. Za někým jako já,“ říká Phlinmartin ve videu. Stěžuje si na to, že dívky o muže nemají zájem do té doby, než něco od nich nepotřebují. Nadávají jim a odmítají je do doby, kdy je mohou využít.

@sophadophaa #stitch with @phlinmartin ♬ original sound - soph

„Když mě poznáte, tak zjistíte, že jsem ve skutečnosti docela sympaťák. Ale vážně, co je špatného na tom být fit, zdravý a ne gay? Jakože na tom být gay není nic špatného, ​​ale co je špatného na tom nebýt gay?“ dodává Phlinmartin. Ve videu se tiktoker snaží zvýraznit to, jak jsou heterosexuální muži důležití. Říká také že „bez lidí, jako jsem já, se nerozmnožíte. Společnost by se jinak rozpadla“.

Martin se také odkazuje na Andrew Tatea, který byl zablokován z mnoha sociálních sítí za své misogynní výroky. „Nechci znít jako Andrew Tate, ale momentálně se to asi hodí,“ odkazuje se tiktoker na Tatea.

@will_yum_gibb #duet with @phlinmartin can’t believe this is real. #fyp #foryou ♬ original sound - user00071871610

Reakce uživatelů na TikToku je k Phlinmartinovi neúprosná. V reakci na jeho otázku, jestli je v pořádku být bílý heterosexuální muž natočila video trans tiktokerka Ivy Eve Scarlet.

„Je to v pořádku, ale rozdíl je v tom, že když se na tuto stejnou otázku zeptám já, přičemž řeknu, jaká je má identita, tak budu dostávat negativní a nenávistné rekce, či budu z aplikace odstraněna,“ svěřila se tiktokerka.

@ivy.eve.scarlet #stitch with @phlinmartin #fyp ♬ original sound - Ivy🪄

Jiní uživatelé se k němu v komentářích vyjadřují z většiny negativně. „Jeho video je opravdu vtipné, on si vážně myslí, že nám tady dává solidní argumenty,“ napsala jedna uživatelka na tiktoku. „Spíš on je ten typ kluka, okolo kterého se cítím nepříjemně a nesvá,“ vyjádřila se k jeho názorům jiná tiktokerka.

Martin pravděpodobně nezvládl vlnu kritiky, a tak video společně se svým účtem z aplikace odstranil.