Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Margot Robbie | foto: Profimedia.cz

Jak mít štíhlý dekolt jako Barbie? Stačí si do ramenou aplikovat 80 dávek botoxu

Na TikToku se šíří nový znepokojivý trend inspirovaný filmem Barbie. Díky osmdesáti injekcím botou do ramenou můžete mít štíhlejší dekolt, skoro stejně jako Barbie. Jedna z uživatelek si zákrok pochvaluje, svěřila se však, že po něm měla obrovské bolesti. Prý se bála, že má poškozený nerv.
  17:06

Už od začátku léta plní sociální sítě obsah odkazující na nový film Barbie. Nejen, že uživatelé na TikToku natáčejí recenze, vytvářejí i recepty na růžové těstoviny a někteří z nich dokonce chtějí dokonce i jako „stereotypní Barbie“, což je označení, se kterým tvůrci ve filmu pracují, vypadat. Mnohdy jen mění způsob oblékání nebo líčení, někteří však podstupují i estetické zákroky.

Na TikToku se v posledních týdnech začal šířit nový trend, který uživatelé pojmenovali Barbie botox. Trendu se někdy také přezdívá botox na zeštíhlení ramen. Jak to funguje? Zezadu do obou ramenních svalů si necháte aplikovat čtyřicet jednotek botoxu. Měly by následně uvolnit napětí v ramenou a vytvořit štíhlejší dekolt.

@catherine_lockhart Barbie botox 4 week update! Can you tell a difference in my shoulder? Ill do another at 6 weeks! #barbiebotox #traptox ♬ original sound - Catherine Lockhart

Uživatelka @isabelle.lux se na TikToku pochlubila, že se díky botoxu v ramenou cítí mnohem lépe než kdy dřív. Měsíc od jeho podání se prý vypadá nejlépe za celý svůj život. Zároveň se však svěřila, že po zákroku trpěla nesnesitelnými bolestmi. Někdy byly tak silné, že si myslela, že má poškozený nerv.

Šéf australské kosmetické kliniky Cosmétique Vivek Eranki si myslí, že trend už zašel příliš daleko. „Film Barbie se stal trhákem po celém světě, což je sice skvělé, skvělý ale není Barbie botox trend. Někteří chtějí zajít tak daleko, že by vypadali jako panenka,“ popisuje pro web Perthnow.com. Zároveň varuje i před dalším populárním trendem, který se jmenuje Trap Tox.

Spočívá v tom, že si necháte aplikovat botox do trapézů a tím docílíte ještě štíhlejšího dekoltu.

@richgirlrealestate

I was influenced… ill let you guys know how the results come out! I went to Sisu clinic in Soho 🤍

♬ Dreams (2004 Remaster) - Fleetwood Mac

Eranki upozorňuje na rizika obou trendů. Botox sice není trvalý, ale účinky, když si ho necháte aplikovat příliš, mohou trvat i půl roku. Tvrdí, že je sice teď moderní vypadat jako Barbie, je však důležité nic nepřehánět.

Mnoho fanoušků plastové panenky si také začíná nechávat aplikovat různé výplně tváří a rtů. „Vypadá to falešně a většině lidí to ani nesluší. Na Instagramu a TikToku to může vypadat skvěle, v každodenním životě takový vzhled ale nedělá dobrotu,“ popisuje Eranki a dodává, že by takhle nikdo do obchodu jít přece nechtěl.