Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Be Ha Nguyen a její přítel | foto: IG: @beha_nguyenAntiyoutuber.cz

S Bé Hou Nguyen měsíce nemluvila rodina. Její přítel totiž není Vietnamec

Influencerka Bé Há Nguyen se pyšní nejen statisícovými dosahy na sítích, ale i vietnamským původem. Vietnamská komunita v Česku lpí na svých zvycích. Jedním z nich je i nepsané pravidlo, že by si potomci měli vybírat partnery stejné národnosti, což Bé Há neudělala a pobouřila své rodiče. O sporech s nimi se rozepsala na sítích.
  11:52

Influencerka Bé Há Nguyen, dříve známá jako Stylewithme, v roce 2019 potkala v Dubaji svoji vysněnou druhou polovičku. Netrvalo to dlouho a Brazilec Flávio Querioz se za mladou youtuberkou přestěhoval do Česka, což mladou influencerku přimělo říct o něm svým konzervativním vietnamským rodičům. Nevzali to prý dobře.

„Když jsem před dvěma lety představila Flávia rodičům, byla to katastrofa. Dlouhé ticho, pasivní agrese a taťka se se mnou měsíce nebavil,“ napsala Nguyen na svém Instagramu. Nechala se slyšet, že ve vietnamské komunitě to funguje jinak než v té české, a jakmile si Vietnamec nechce vzít jiného Vietnamce, je to katastrofa. Když si navíc najde partnera z jiné země, než je ta, ve které žije, přirovnávají to ke konci světa.

„Teď jsem ale hrozně pyšná na progres, co jsme v rámci rodinných vztahů udělali. Rodiče mě pochopili a teď za nimi dobrovolně jezdíme každý víkend. Máma Flaviovi připravuje jeho oblíbená jídla, s tátou spolu koukají na fotbal a vtipkují. Často si neuvědomujeme, jak jsou pro nás zdravé vztahy důležité,“ svěřila se influencerka. S tím souhlasí i její přítel, který potvrzuje, že na něj rodina jeho přítelkyně koukala velmi kysele a naštvaně. V jednom z videí ale dodává, že nyní už mají super vztahy.

S Flaviem Querizem se youtuberka seznámila při pracovní cestě, kterou absolvovala v Dubaji. Vztah však tajila více než rok, nejen kvůli svým rodičů, ale také proto, že pár společně fungoval více jak rok na dálku. Rodák z Brazílie se však rozhodl v roce 2021 za svou dívkou přestěhovat a nyní už přes rok žije v Česku.

„Když mi bylo nejhůř v životě, velmi jsem bojovala se vztahy okolo sebe. Byla jsem furt ve stresu a ptala jsem se sama sebe, proč lidé, které mám nejraději, spolu nenajdou společnou řeč,“ dodala. Nguyen se na sítích často svěřuje ohledně života a vztahů ve vietnamské komunitě v Česku. Informuje své fanoušky o jejich tradicích, zvycích, ale i předsudcích. Nebojí se ani mluvit o psychických problémech, které z části byly způsobené tím, že je prostřední dítě, které vyrůstalo ve vietnamské rodině.

Bé Há Nguyen začala s natáčením videí v roce 2013 a její sledovanost začala velmi rychle růst. Věnovala se zejména módě, kosmetice a lifestylu. Postupně začala tvorbu měnit a nyní se zabývá zdravým životním stylem, cestováním či vařením. V posledních letech se také snaží lámat stereotypy ohledně vietnamské komunity. V prosinci roku 2022 se pyšní více než 400 tisíci odběrateli na YouTube.