Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Youtuber Ben Morris se vydal přes půl planety hledat svá ztracená sluchátka. | foto: https://www.youtube.com/c/BenMorris1Antiyoutuber.cz

Youtuber ztratil sluchátka. Vydal se za nimi přes celý svět

Britský youtuber Ben Morris se vydal přes půl planety hledat svá ukradená sluchátka. Letěl se svým kamarádem z Londýna až na Indonéský ostrov Bali, kde se je pomocí polohy, kterou sluchátka vysílají, pokoušeli najít.
  17:00

Ben Morris je mladý britský tvůrce videí na YouTube, dokumentuje tam svá šílená dobrodružství. Často dělá věci, které by většinu lidí ani nenapadly. Vyhledává různá světová „nej“, vyzkoušel třeba nejkratší komerční let na světě.

V posledním videu se zmínil, že si na dovolené v Indonésii zapomněl svá AirPods sluchátka, jejichž novější generace se dají sledovat pomocí GPS. Všiml si, že si sluchátka někdo vzal a používá je, protože se jejich poloha mění.

Rozhodl se tedy, že se svým kamarádem poletí zpět na Bali, aby sluchátka získal zpět. Ze Spojeného království, ve kterém Ben žije, je to zhruba deset tisíc kilometrů. „Neopustím Bali, dokud své ukradené AirPods nezískám zpět,“ řekl na začátku hledání, protože mu spoustu přátel tvrdilo, že už sluchátka nikdy nenajde.

Nejprve si v Londýně nechali ukrást další sluchátka, aby vyzkoušeli, zda je reálně je podle polohy GPS opravdu znovu nalézt. To se jim nepodařilo a nakonec je ztratili úplně a rozhodli se, že je budou dále hledat až po návratu z Bali.

Během prvního letu do Dubaje nastaly zdravotní komplikace jednoho z pasažérů, letadlo muselo tedy přistát cestou v Istanbulu, kde nabrali několik hodin zpoždění. Kvůli tomu nestihli let z Dubaje a museli letět až další den. Po příletu se vyspali a dali se do pátrání po sluchátkách.

Několik dní jen pozorovali, v jakých oblastech a jakou denní dobu se lehátka nacházejí. Sluchátka poté několik dní vůbec nezobrazila polohu a youtuber v zoufalství přemýšlel, že zruší svůj let domů a ještě několik dní počká, zda se sluchátka neobjeví. Hned další den se sluchátka objevila nedaleko od nich, vydali se tedy na místo, kde se měla nacházet. Opět bez úspěchu, jediné čeho se jim dostalo, byly divné pohledy lidí, když neustále obcházeli dokola blok a hledali.

O chvíli později se sluchátka objevila opět online, aktéři neváhali ani minutu a vyrazili na místo. Povedlo se jim ke sluchátkům připojit a uviděli muže, který měl ta samá. Zkusili v nich přehrát zvuk a dle reakce muže usoudili, že se jedná o hledané Airpods.