Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Úlovky z aplikace BeReal | foto: Antiyoutuber.cz

Fotky od gynekologa a ze záchranky. Twitter s divnými BeReal zaplavil internet

Aplikace BeReal stále nabírá na své popularitě a lidé si toho všímají. Na Twitteru vznikl účet s názvem best bereals, který sbírá ty nejpodivnější BeReal fotky a účty. Lidé se fotí během vyšetření u gynekologa či při zatčení policií. Jejich příspěvky se staly virálními.
  16:00

Před pár měsíci vznikl na Twitteru účet, který monitoruje ty nejdivnější chvilky v aplikaci BeReal. Profil se jmenuje best bereals a nechybí na něm úlovky příspěvků, které ukazují lidi na smrtelné posteli, u gynekologa nebo ze zrovna probíhajícího požáru. Účet má téměř 240 tisíc sledujících a desetitisíce lajků na fotkách. Jeho popularita neustále stoupá.

BeReal je aplikace určená k tomu, aby lidé sdíleli realitu svého života. Efekty, přetvařování ani upravování fotek na této platformě nemá místo. Aplikace každý den pošle upozornění a lidé mají dvě minuty po jeho otevření na to, aby zdokumentovali, co právě dělají. Když ho tedy otevřete v nevhodnou chvilku a nechcete, aby ostatní viděli, že jste příspěvek přidali pozdě, nemáte jinou možnost než se vyfotit.

Twitterový účet nesdílí jen vtipné fotky z nové, populární platformy. Postuje i různé memes spojené s aplikací a ke všemu přidává vtipné popisky. Jeho autor se nebojí používat černý humor. Nedávno ho uplatnil například při smrti královny Alžběty II.

Profily na sociálních sítích, které sbírají podivné fotky z nejrůznějších platforem nejsou na internetu výjimkou. V Česku jsou populární například různé úlovky z Tinderu, Badoo a jiných seznamovacích aplikací. Na Instagramu existují účty, které sbírají i neobvyklé texty z Wattpadu, či sdílejí zvláštní existence na Omegle.