Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

Aleš Bejr s bezdomovkyní Mončou. | foto: Archiv Aleše Bejra

Po Majsnerovi další smrt mezi Bejrovými bezdomovci. Monika uhořela

Životní osudy bezdomovců z Pardubic jsou nosným tématem tvorby Aleše Bejra, na internetu známého jako Psychopat Bejr. Natáčí jejich život, staví je do různých situací a vše prezentuje na internetu. Za to sice schytává kritiku části publika, jeho obsah je však poměrně sledovaný. Teď jedna z bezdomovkyň, se kterou byl Bejr v kontaktu, zemřela. Uhořela ve přístřešku.
  13:00

Kontroverzní youtuber Aleš Bejr alias Psychopat Bejr kromě toho, že je mistrem České republiky v páce a hercem v různých televizních show, již několik let natáčí videa s bezdomovci. Mluví o nich jako o „hercích“ a až za hranou etiky dokumentuje jejich život. Před dvěma lety nejznámější z nich – Miroslav Švanda přezdívaný Major Majsner, zemřel. V opilosti se udusil. Nyní Bejr přišel o další svou „herečku“.

O požáru ve stanovém městečku na okraji Pardubic se rozpovídal v živém vysílání na YouTube. Hořet měl přístřešek bezdomovců, také známý jako „hotýlek MTR“. V přístřešku prý uhořela jedna žena a jeden muž je popálený v nemocnici.

Bejr ve videu potvrdil, že uhořelou je jeho „herečka“ bezdomovkyně Monika. Fanoušci i on zároveň předpokládali, že popáleným mužem je bezdomovec Liboros. Vyjadřovali soustrast k smrti Moniky a přáli mu brzké uzdravení „Já jsem úplně v šoku. To je tragédie, měla jsem je oba hrozně ráda a bavili mě. Znala jsem je i osobně. Rip Monča,“ napsala jedna z komentujících. To youtuber později vyvrátil, jelikož zjistil, že Liboros je živý a zdravý, v přístřešku tou dobou nebyl, jelikož byl opilý a toulal se venku. To mu prý zachránilo život.

Kdo je tedy onen popálený muž Bejr zatím s určitostí neví. Monika se však dle něj poslední dobou stýkala s Ladislavem Kiššem, po Pardubicku známým jako Kiššák. Ten byl před více jak deseti lety odsouzen za vraždu, kdy ukopal bezdomovce. Nyní je již na svobodě a Bejr ho považuje za velmi nebezpečného. Myslí si, že popáleným je právě tento muž, protože večer předtím byla Monika viděna právě s ním.

Bejr má teorii, že požár vznikl z cigaretového nedopalku. Mezi fanoušky také vznikají teorie, že příbytek zapálil někdo z ostatních bezdomovců. Důvod? Několik dní zpět právě uhořelá Monika vyhrožovala dvěma dalším bezdomovcům, že zapálí příbytek jim. Spekulují i o tom, že přístřešek mohl zapálit i bezdomovec Liboros ze žárlivosti k Monice. Zda to byla nehoda, vyšetřuje kriminální policie. K celé věci se také Aleš Bejr pravidelně vyjadřuje na svém YouTube kanále.