Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert

Billie Eilish prozradila svou sexuální orientaci. Na Instagramu kvůli tomu přišla o 100 tisíc sledujících

Billie Eilish v listopadu poprvé veřejně promluvila o své sexuální orientaci. Přitahují ji ženy, ač ji jejich přítomnost děsí. Teď vysvětlila, že jí nedošlo, že lidé nevědí, jak to se sexualitou má a uvědomila si až zpětně, že udělala coming out. Sice ji většina fanoušků podporuje, na Instagramu ji přestalo sledovat více než 117 tisíc uživatelů.
  18:24

Billie Eilish patří mezi nejoblíbenější zpěvačky současnosti a v poslední době je také jednou z nejdiskutovanějších. Ne však kvůli hudbě. Uživatelé na sociálních sítích řeší její sexuální orientaci a některé její coming out pohoršil natolik, že ji i museli přestat sledovat na Instagramu.

Už v listopadovém vydání časopisu Variety se Eilish poprvé veřejně rozpovídala o sympatiím k ženám. „Nikdy jsem neměla pocit, že bych mohla s ženami být, přitom je mám strašně ráda. Přitahují mě jako lidé,“ vysvětlila. Prý ji ženy přitahují i fyzicky, jejich krása a přítomnost ji ale děsí.

Od té doby uplynuly už více než dva týdny a nejednoho fanouška její coming out překvapil. Nikdy o ženách veřejně nemluvila a většina fanoušků tak nějak předpokládala, že všechny její skladby jsou o mužích. Nicméně je nutné zmínit také zhruba čtyři roky starou skladbu Wish You Were Gay, která mohla mnohé naznačit.

O víkendu se konala akce Hitmakers od už zmíněného časopisu Variety, kde Eilish získala ocenění za filmovou píseň roku What Was I Made For z filmu Barbie. Při jednom z rozhovorů přiznala, že o svém tvrzení v listopadu neuvažovala jako o takzvaném coming outu. Myslela si totiž, že je všem její orientace zřejmá a neuvědomila si, že o ní vlastně ostatní nevědí. Zároveň v koncept coming outu prý nevěří, říká si, že by chtěla, aby všichni jen tak mohli existovat.

Všechno populární jí došlo, až si článek ve Variety přečetla a viděla titulky v médiích, které zmiňovaly její sexuální orientaci. Tehdy si uvědomila, že udělala coming out. Je vlastně ráda, že o ní její fanoušci vědí, celé je to pro ni totiž vzrušující. Přiznala však také, že je z celé situace nervózní, protože veřejně o takových věcech nikdy nemluvila.

Většina fanoušků buď její orientaci vůbec neřeší nebo ji v coming outu podporuje. Najdou se však i tací, které zpráva zaskočila a pravděpodobně i znechutila. Objevil se totiž nejeden negativní komentář a někteří také tvrdili, že přestanou poslouchat její hudbu. Teď se navíc ukázalo, že na Instagramu za posledních třicet dní ztratila přes 117 tisíc sledujících. Navíc v ten den, kdy byla informace o její orientaci zveřejněná, ji přestalo sledovat přes 40 tisíc uživatelů.