Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena

Americký rapper Blueface byl zatčen za pokus o vraždu. | foto: Facebook.comAntiyoutuber.cz

Americký rapper Blueface byl znovu zatčen. Tentokrát za pokus o vraždu

Rapper Blueface známý pro své songy jako „Thotiana“, či „Moonwalking in Calabasas“ byl v úterý zatčen na základě obvinění z pokusu o vraždu. Podle policie totiž minulý měsíc střílel v Las Vegas a při incidentu došlo k úmrtí.
  10:45

Umělec Blueface, pravým jménem Johnathan Porter, seděl v úterý se svojí přítelkyní Chrisean Rock na lavičce před restaurací, když byl z ničeho nic zpacifikován a spoután dle svědků šesti až osmi policisty v civilu. Ti na něj čekali v zaparkovaných neoznačených autech.

Rapper byl následně povalen na zem, načež byl zakleknut několika policisty, kteří ho spoutali a prohledali.

Přihlížející, který také zachytil video, se policistů zeptal, proč byl Blueface zatčen. Jeden z policistů se vyjádřil, že provádějí operaci, ke které mají otevřený příkaz k jeho zatčení. Obvinění, která jsou uvalena proti Bluefaceovi, jsou vážná. Má jít o trestný čin s pokusem o vraždu za použití smrtící střelné zbraně nebo slzného plynu.

Pětadvacetiletý rapper je známý hlavně díky hitu „Thotiana“ z roku 2018. Tento track následně zremixoval se známými umělci jako Cardi B a YG. Song se umístil na osmém místě v nejprestižnějším hudebním žebříčku v USA Billboard Hot 100.

Není to poprvé, co si na rappera došlápla policie. V roce 2019 byl zatčen za držení nabité neregistrované zbraně. Zadržen byl i začátkem letošního roku s nabitou zbraní uprostřed dopravní zácpy v Hollywoodu. V listopadu 2021 byl vydán zatykač na Blueface a další dva muže poté, co zaútočili na vyhazovače před nočním klubem v oblasti San Fernando Valley.

Blueface

I jeho osobní život není úplně bez poskvrny. Jeho vztah s umělkyní Chrisean Rock je plný kontroverzí. Na internet se dostalo video, ve kterém se spolu dvojice poměrně drsně pere. Porter byl také obviněn z napadení a udeření jejího otce.

Podle soudních dokumentů byla na Johnathana Portera ve středu během prvního soudního jednání stanovena kauce ve výši padesát tisíc dolarů. Předběžné slyšení je naplánováno na leden.