Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund

Influencerka učí lidi, aby měli rádi vlastní tělo | foto: Antiyoutuber.cz

Influencerka učí lidi sebelásce. Sdílí na sítích své tělo ve všech pozicích

Šestadvacetiletá Bree Lenehan pochází z Austrálie a pomocí sociálních sítích pomáhá lidem, aby měli rádi své vlastní tělo. Na Instagramu ji sleduje 730 tisíc lidí a aktivní je i na YouTube a TikToku. Na všech platformách sdílí fotky a videa ukazující realitu lidského těla. Inspiruje tím statisíce lidí.
  20:17

Australská influencerka Bree Lenehan již od dětství bojovala se svou váhou. V deseti letech zažila šikanu kvůli tomu, že byla silnější. Uvědomovala si, že váží více než by měla, a tak přestala jíst. Celou pubertu trpěla poruchami příjmu potravy. Ve dvaceti letech si však uvědomila, jak moc si ubližuje a začala na sítích sdílet její pomalé krůčky k sebelásce.

Rodačka z Queenslandu si nejprve získala pozornost svými porovnávacími fotkami. Ukazovala lidem, jak shodila dvacet kilo a všichni ji za to obdivovali. Postupně si však začala uvědomovat, že hubnutí není vše a chtěla si opět najít zdravou cestu k jídlu. Začala cvičit a zdravě se stravovat. Vše sdílela na svém Instagramu a YouTube.

„Když mi bylo deset let, šla jsem na školní diskotéku, kde se mi všichni smáli, že moc jím. Já jsem si uvědomila, že dívky mají pravdu a začala jsem se držet dál od jídla. Celou pubertu jsem strávila s poruchami příjmu potravy a nenáviděla jsem se. Nyní si přeji, abych mohla svému mladšímu já vysvětlit, že si zasloužím jíst,“ napsala influencerka.

Od té doby si však uvědomila, že každý má odlišné tělo a nikdo nemá povinnost vypadat tak, jak říkají nějaké standardy. Ví také, že jídlo je pro každého přítelem a energií. „Devětadevadesát procent lidí chodí okolo se zataženým břichem, edituje si fotky a dává si pozor na své pózy na fotkách. Společnost není schopna přijmout fakt, že lidí mají větší břicha, tělesný tuk, jizvy nebo strie,“ okomentovala Lenehan.

Australanka si to však uvědomuje a snaží se své znalosti o těle předávat ostatním. Pravidelně sdílí fotky, kde porovnává Instagram a realitu. Nebojí se ukázat, jak její postava vypadá před jídle a po jídle, či se fotí, když dělá pózy, i když je zrovna nedělá a ukazuje lidem rozdíly. Často se jakožto influencer marketérka vyjadřuje k tomu, že by na sítích ráda vídala více reálných těl.

@breelenehan The reality of wearing a tight bodycon dress (& being human)🤰🏻🤷🏻‍♀️💅 take the reminders you need from the comments 🌸 #relatable #bodycon #thisisnormal #bodyimage #bloating #bloated #girls #bellybump #bekindtoyourself #bekindtoyourmind #selfacceptance #bodyacceptance #bodyneutral #bodyneutrality ♬ original sound - Hannah Brown

Lenehan je kromě Instagramu a YouTube také velmi aktivní na TikToku, kde v polovině prosince 2022 natočila virální video s šesti miliony zhlédnutími. Ve videu ukazuje, že je běžné nemít vždy ploché břicho a nastavuje se ze všech možných úhlů tak, aby ukázala, jak vypadá, bez póz i s nimi. „I lidé, kteří vypadají, že mají naprosto ploché břicho, ho většinou nemají,“ píše influencerka k videu.