Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

Fanoušci spekulují, že by mohla být Britney Spears po smrti | foto: Instagram

Fanoušci Britney Spears spekulují, že by mohla být mrtvá. Prý ji nahradila umělá inteligence

Konspirační teorie ohledně života Britney Spears jsou na sítích populární už dlouhou dobu. Zpěvačka je v poslední době známá svými podivnými příspěvky na Instagramu. Teď si fanoušci ale myslí, že by na nich nemusela být ona. Podle některých ji nahradil buď jiný člověk, nebo umělá inteligence. Proč? Mohla by být totiž prý mrtvá.
  13:34

Aktivita populární zpěvačky Britney Spears na sociálních sítích je přinejmenším zvláštní. Na videích se točí se dokola ve svém obývacím pokoji nebo sdílí polonahé, mnohdy úplně nahé, fotky. V poslední době si však začali její fanoušci všímat, že se na některých příspěvcích sama sobě nepodobá. Začínají se objevovat konspirační teorie, že by mohla být i mrtvá a nahrazena někým jiným.

V poslední době se především na TikToku začíná šířit označení #whereisbritney, které má téměř 400 milionů zobrazení. Fanoušci jednačtyřicetileté zpěvačky totiž mají strach, že se ztratila a je pohřešovaná. Proč? Ač přidávala příspěvky, že někam cestuje, nikdy se neobjevily například fotografie fanoušků, kteří by ji někde zahlédli. Nutno dodat, že po její kontroverzní historii si dává zpěvačka velký pozor na své soukromí.

@theconspiracybestie How to spot a (real) Britney. #whereisbritney ♬ (I Got That) Boom Boom (feat. Ying Yang Twins) - Britney Spears

Chybějící snímky z ulice však nejsou jediným důvodem, proč o ni mají fanoušci strach. Myslí si totiž, že na videích, které zveřejňuje na sociálních sítích, není ona. Buď ji prý nahradil nějaký jiný člověk, nebo dokonce umělá inteligence. Podle některých je důvod takový, že už jednoduše nechce vystupovat na sociálních sítích a někdo jiný ji k tomu nutí.

Jiní však pracují s mnohem více šokující myšlenkou. Tvrdí totiž, že je mrtvá a nahradila ji umělá inteligence právě kvůli tomu. Důkaz? Například na jejích videích ze svatby v červnu je od fotoaparátu příliš daleko a na těch, na kterých jde vidět, se různě mění květiny.

Někteří fanoušci se dostali ve svých teoriích i k tomu, že porovnávají její rysy obličeje a znaménka. „Nemůžete mi tvrdit, že tohle je ten stejný člověk. Evidentně je to někdo jiný,“ povídá jedna z uživatelek na TikToku. Jiná například porovnává její starší videa a tvrdí, že jsou pořád v podstatě totožná a její postava je vložená do videa pomocí takzvaného zeleného plátna.

@alecloin Deepfakes are real and easy to create, I used a free app for this one #deepfake #britneyspears #whereisbritney #ai #deepfaketechnology #conspiracy #hollyweird ♬ original sound - Alec

Konspirační teorie o jejím zmizení a smrti se šíří už od konce minulého roku a Spears kvůli tomu zablokovala komentáře u svých příspěvků na Instagramu. „Asi budu muset přestat přidávat příspěvky na Instagram, ikdyž mě to baví, je tu zřejmě spousta lidí, kteří mi nepřejí nic dobrého,“ napsala zpěvačka. Prý se jí dělá z podobných teorií zle a nemělo by to být vůbec legální.