Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Influencer Brodie Moss | foto: IG: @broddiemossAntiyoutuber.cz

Z elektrikáře youtuberem. Brodie Moss změnil kariéru, potápí se se žraloky

Brodie Moss je dvaatřicetiletý rodák z Austrálie, kterého zajímá podmořský život. Potápí se se žraloky, sahá na jedovaté mořské hady nebo spí na otevřeném oceánu. Vše dokumentuje ve svých videích na YouTube a TikToku. Dříve se živil jako elektrikář, nyní mu sítě vydělávají miliony.
  18:00

Australan Brodie Moss se vyučil elektrikářem, ale nebylo to ono, tak si v roce 2014 založil kanál na YouTube. Od dětství zbožňoval mořské živočichy a vodní svět, a tak ho začal více zkoumat. Nebojí se plavat vedle žraloků, spát na otevřeném oceánu, ani se dotýkat jedovatých hadů. To všechno natáčí a prezentuje milionům lidí.

Moss od mala navštěvoval se svým otcem pláže a rybařil. Choval velkou lásku ke zvířatům a neustále přemýšlel, jak svůj koníček přeměnit v práci. Veterinářem být nechtěl. Nebyl si jistý, co jiného by ho bavilo, a tak ho rodiče přiměli vyučit se elektrikářem, čímž se několik let živil.

První video na YouTube přidal v roce 2014 na kanál, který pojmenoval YBS Youngbloods. Jednalo se o sestřih okamžiků, kdy se potápěl ve velkých hloubkách mezi žraloky, chobotnicemi a jedovatými hady. Video má 620 tisíc zhlédnutí. V té době Moss videa nepřidával moc pravidelně, ale přesto se chlubila velkým dosahem. Nikdo jiný podobný obsah nedělal.

V roce 2018 si všiml, že i natáčením na YouTube se dá solidně uživit, což začal vidět jako alternativu k dosavadní práci, která ho už nenaplňovala. Začal se naplno věnovat tvorbě videí a za rok dosáhl milionu odběratelů a tvorba na sítích se mohla stát jeho jedinou obživou. K říjnu 2022 má téměř čtyři miliony odběratelů.

@ybsbrodie

swimming with mantas rays while exploring a remote coastline on my paddle board

♬ original sound - Brodie Moss

Působí také na TikToku, kde ho sleduje bezmála pět milionů lidí. „Ráno se vždy probudím a řeknu si: Brodie, co dneska chceš dělat, jít na loď nebo vodní skútr? Dříve mě nikdy nenapadlo, že by mě mohly sociální sítě uživit, ale teď tomu tak je. Jsem svým šéfem,“ sdělil Moss.

V jeho nejsledovanějším tiktokovém videu spadl z paddleboardu mezi žraloky. „Vypadají, jako by byli připraveni na lov,“ řekl těsně před pádem. Stihl se ale rychle vyškrábat zpátky a nic se mu nestalo. Poté dodal, že ho takový adrenalin moc baví. V dalším videu ukazuje, jak stanuje v nafukovacím stanu uprostřed rejnoků. Nejednou ho také málem uštkl jedovatý mořský had. Sám se nechal slyšet, že se jich vůbec nebojí.

@ybsbrodie

Not really the ideal time to fall of my paddle board in the middle of the ocean while being followed by sharks

♬ original sound - Brodie Moss

Jeho hazardování s životem a plavání mezi těmi nejnebezpečnějšími živočichy na světě z něj dělá jedinečného tvůrce, čímž přitahuje diváky. Fanoušci jsou činy Mosse fascinování, ale často ho také kritizují a píší mu, že zanedlouho může přijít o život. „Něco takového by byla moje nejhorší noční můra. Z tvého pádu je mi doslova nevolno a rozbušilo se mi srdce,“ komentuje jeden ze sledujících.