Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Zpěvačka Cat Janice | foto: instagram.com/cat.janice

Americká zpěvačka prohrává boj s rakovinou. Jako rozloučení nahrála poslední skladbu, je z ní globální hit

Americká zpěvačka Cat Janice sdílí na sociálních sítích nejen hudbu, ale i boj s rakovinou, který podle ní prohrála. Jako poslední rozloučení nahrála novou skladbu a veškerá práva na její hudbu přepsala na sedmiletého syna. Z nové skladby je globální hit a bourá hudební žebříčky.
  18:34

Sílu TikToku pro rozšíření nové hudby využívá nejeden umělec. Je totiž poměrně jednoduché krátkým úryvkem velké publikum. Zpěvačka Catherine Janice Ipsan alias Cat Janice díky jeho algoritmu navíc na velmi dlouhou dobu zabezpečí svého malého syna. Je totiž vážně nemocná, vydala pravděpodobně poslední skladbu v životě a veškerý zisk z její hudby odkázala jemu.

„Moje sestra umírá na rakovinu a tuhle skladbu napsala jako poslední rozloučení,“ píše na TikToku Cubby, bratr jednatřicetileté Cat Janice. Dodává, že všechna práva dala svému sedmiletému synovi, aby mohl studovat a chodit na lekce hudby, když už tady ona nebude. Skladba, která nese název Dance You Outta My Head, vyšla 19. ledna. „Vy víte, co máte dělat,“ vzkázal na závěr Cubby sledujícím na TikToku. A zdá se, že ho opravdu poslechli. Ze skladby na rozloučení je totiž hit.

@nataliehefnerova

Postujte streamujte milujte

♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

Cat Janice si našla na podzim roku 2021 na krku bulku. Tou dobou prodělala onemocnění covid-19, takže si myslela, že má jednoduše zvětšené uzliny. Jenže když se o několik měsíců později učila na zkoušku, zjistila, že bulku pořád má. Navíc prý byla velmi tvrdá a mnohem větší. „Nebolela a nehýbala se,“ vysvětlila v jednom z videí na TikToku. Jinak prý na sobě nepozorovala žádné symptomy, cítila jen neustálý tlak mezi lopatkami. Nakonec se ukázalo, že nádor ve svalu kousek od lopatky.

Lékaři jí diagnostikovali sarkom, vzácný typ rakoviny, který postihuje podpůrné tkáně, tedy chrupavky, kosti a měkké tkáně. „Zkrátka jsem skončila s tímhle vzácným a náhodným nádorem. Nikdy bych si toho nevšimla, kdybych si úzkostlivě netřela krk před zkouškou,“ dodala. V roce 2022 podstoupila léčbu a zdálo se, že rakovinu porazila. Naplno se proto věnovala hudbě a celý svůj život dokumentovala na sociálních sítích. Zdálo se, že má vyhráno. Nedávno však na TikToku sdílela, že se rakovina vrátila, tentokrát do plic.

I am SHOCKED to be a Top 40 Billboard Charting artist on Hot Dance/Electronic and ALSO #11 on Digital Sales. YOU ALL DID THIS. You gave me my dream come true. Right when I needed it most. You all loved me back to life and gave me my “one more moment alive”. When I wrote “Wishing I Was You”, I wrote those lyrics desperately wishing to have one more moment to scream from the roof tops and you all loved me so hard and gave me that moment and I am forever grateful. Whatever God brings my way I know I am loved ❤️ #cancer #love #billboard #catjanice @billboard @billboardcharts

30. ledna 2024 v 22:53, příspěvek archivován: 1. února 2024 v 15:59

Začala tak znovu bojovat, léčba však nezabírala tak, jak lékaři doufali. „Nádory se v podstatě přes noc ztrojnásobily,“ vysvětlila a dodala, že boj s rakovinou prohrála. V té době také nahrála poslední zmiňovanou poslední skladbu, kterou složila společně se sedmiletým synem, na kterého nechala přepsat práva na veškerou její hudbu. Na TikToku následně požádala sledující, aby si i kvůli němu skladbu pouštěli.

Prosba pravděpodobně zafungovala, ze skladby se stal jen za pár dní celosvětový hit. Umístila se v žebříčku iTunes a na konci se pochlubila, že je její song dokonce v nejlepší čtyřicítce ve slavné americkém žebříčku Billboard Hot 100 v žánru Dance/Electronic a na 11. místě v žebříčku Digital Sale.