Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Central Cee | foto: Facebook.comAntiyoutuber.cz

Jeho songy slyšel na TikToku snad každý. Teď rapper Central Cee vystoupí v Praze

Central Cee, známý britský rapper, který se proslavil na TikToku díky jeho songům jako „Doja“ nebo „Obsessed With You“ vystoupí v prosinci v Praze. Uživatelé TikToku se zamilovali do prvních pár sekund songu „Doja“ s textem „How can I be homophobic? My bitch is gay!“. Vytvořili na něj přes půl milionu videí.
  10:53

Čtyřiadvacetiletý rapper z Londýna Central Cee začal hudební kariéru v roce 2015. Populární se stal až o pět let později, kdy vydal tracky jako „Loading“, či „Day in the Life“. Jeho songy se začali umisťovat mezi dvacet nejlepších singlů v Británii.

Největší boom mu však přinesl TikTok, když v roce 2021 vydal song „Commitment Issues“. Na aplikaci trendovala videa s textem „If I can’t afford that bag that you want, then I would lick that for you!“.

Za asi dosavadní největší úspěch jeho kariéry se dá považovat jeho track „Doja“. Nedlouho poté co tento song vydal TikTok zaplavila videa s jeho textem „How can I be homophobic? My bitch is gay!“. Tvůrci na tento song vytvořili více jak půl milionu videí, počítaje pouze videa pod oficiálním zvukem od Central Cee. Na hudební aplikaci Spotify má tento song už přes 243 milionů streamů.

Při pohledu na jeho jednoduchý text a jednoduchý rytmus tak není k údivu, že byl tento song vytvořen právě s cílem, aby se stal na TikToku virální. Je to ukázkový recept na virální a chytlavý song.

Sám Central Cee natáčí videa na TikTok, kde má momentálně přes čtyři miliony sledujících. Většina jeho videí obsahuje právě jeden z jeho populárních tracků.

@centralcee @Einerbankz ♬ Doja - Central Cee

Central Cee není známý pouze jako tvůrce zvuků pro TikTok. Jeho songy na Spotify dosahují stovky milionů streamů. Vyprodává své koncerty a jezdí na turné. V roce 2021 se objevil s Edem Sheeranem a Tionem Waynem v remixu Sheeranova songu „Bad Habits“.

V Praze vystoupí Central Cee ještě tento rok nedlouho před Vánoci, 17. prosince. Fanoušci rapu se mohou těšit jak na další britské umělce, tak i na české rappery PTK. Není to poprvé co Central Cee zamíří do Čech. Minulý rok vyprodal Lucerna Music Bar. Vstupenky na show jsou stále v prodeji.