Pondělí 17. června 2024, svátek má Adolf
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Skákající metro, praskající Staromák ve švech a bujaré oslavy. Dovedl nás ke zlatu tancující Squirtle?

Jakube, už to můžeš říct. Česká hokejová reprezentace po dlouhých čtrnácti letech slaví zlato na mistrovství světa. Bujaré oslavy zachvátily Prahu. Staroměstské náměstí praskalo ve švech a vagóny metra se houpaly nahoru a dolů. Slavný hokejista a komentátor aktuálního mistrovství Jakub Voráček je na Instagramu.
  14:40

Je to tam. Po těžkých soubojích s náročnými soupeři česká reprezentace vybojovala zlatou medaili na mistrovství světa v hokeji. Už tradičně se na Staroměstském náměstí sešly tisíce fanoušků, aby mohli společně fandit našim hokejistům. Boj to byl drsný, ale výhra je o to sladší. Na sítích se nyní šíří záběry rozdováděných fanoušků i hokejistů. Reprezentanti oslavili zlato v O2 areně s prezidentem Petrem Pavlem, fanoušci zase v dopravních prostředcích. Hokejová euforie zasáhla i hokejistu a komentátora aktuálního mistrovství Jakuba Voráčka. Ten si v den finále založil účet na Instagramu, kde za necelých čtyřiadvacet hodin nasbíral téměř čtyřicet tisíc sledujících.

Hokejová reprezentace neslaví obdivuhodné úspěchy jen na ledě, ale i na sociálních sítích. Za pouhé dva dny získala na Instagramu téměř šedesát tisíc nových sledujících. Tento úspěch si vysloužila hlavně svými vtipnými videi a příspěvky. Mnoho fanoušků bezpochyby naplno oslavovalo zlatou medaili české reprezentace, takže vstávání v pondělí do práce pro ně nebylo jednoduchým úkolem. Admin účtu reprezentace však přišel s řešením. Všem předem sepsal omluvenku a zveřejnil ji na sítě. „Za Český hokej omlouváme z pracovních a školních povinností v pondělí 27. května fanouška/fanynku. Podílel/a se na zlatém úspěchu české hokejové reprezentace,“ stojí v omluvence.

Podobných humorných příspěvků je na sítích nespočet. „Petr Pavel po výhře: ,dneska všichni povinně do h*ven’,“ sdílí falešnou zprávu od prezidenta jeden satirický účet na Instagramu zaměřující se na humorné zprávy. „Zaměstnavatelé postrádají své zaměstnance: ,přišli ještě na h*vna, nebo vůbec nepřišli’,“ píše v dalším. Bezpochyby si mnoho fanoušků tyto vtipné falešné zprávy vzalo k srdci a zlatou medaili pořádně oslavili. Nějaký hokej mám v p*či, ale dobrá záminka na to se jít ožrat,“ komentuje jeden z lidí na Instagramu.

Oslavy byly skutečně bujaré a to nejen v hospodách, ale i v dopravních prostředcích. Na sítích se nyní šíří video, jak mnoho fanoušků skáče v zaplněném metru. „Kdo neskáče, není Čech, hop, hop, hop,“ pokřikuje snad každý cestující, zatímco vagóny létají nahoru a dolu. „Strojvedoucí měl asi mořskou nemoc, nebo to přežil bez úhony?“ komentuje video jeden z lidí na platformě X. „Paviáni patří do Zoo nebo do přírody, ne do metra. Chápu radost, euforii, dopamin i adrenalin, ale kvůli tomu se nemusím chovat jako kus debila, že jo,“ píše další.

Admini sociálních sítí české reprezentace dostávají obrovské pochvaly za úsilí, které v průběhu mistrovství dali do všech svých příspěvků. „Na tohle jsem se těšil,“ komentuje admin příspěvek, ve kterém přepisuje popisek jejich X profilu z finalistů na mistry světa roku 2024. „Dejte tomu adminovi přidáno. Opravdová rocková hvězda, nedělám si srandu,“ komentuje příspěvek jeden z lidí na X.

S českou reprezentací je už dlouho spjata postava Squirtla ze série Pokémon, hrající na saxofon. Poprvé ji do videa využili už 14. prosince minulého roku. Nyní se s nimi tento Pokémon dostal až do finále a k zlaté medaili. Mají ho po svém boku jako svůj symbol štěstí už delší dobu. Nejvíce se na sítích objevoval během mistrovství světa juniorů, kde se Česko umístilo na třetím místě.

Je obdivuhodné, co se na sítích dokáže odehrát. Slavný hokejista a komentátor aktuálního mistrovství Jakub Voráček si v den finále založil účet na Instagramu. „Už můžu? Už můžu? Můžu to říct? Jsem na Instagramu! Tak a jedeme! Večer se vidíme a slyšíme. Jsem rád, že se vám naše duo s Robertem líbí. Cítím větší slávu, než když jsem hrál. Nevadí a díky!“ napsal k prvnímu příspěvku. Za necelých čtyřiadvacet hodin nasbíral neuvěřitelných téměř čtyřicet tisíc sledujících.