Středa 1. května 2024, Svátek práce

Christopher Michael Reynolds | foto: Facebook.com

Právník okradl své klienty. Přes 800 tisíc dolarů utratil za OnlyFans a drogy

Americký advokát z Floridy bude souzený za zpronevěru, ale to, k čemu peníze svých klientů využil, je však nepochopitelné. Ukradl více jak osmnáct milionů korun, které následně utratil za drogy a OnlyFans. Čelí obvinění z praní špinavých peněz a okradení šestnácti klientů.
  18:00

Americký advokát Christopher Michael Reynolds byl už delší dobu považován za podvodníka, jeho případ se však nikam moc neposouval až do teď. Jeho činy ho však nakonec dostihly. Minulý týden si pro něj totiž přišla policie a odvezla do vazby, své klienty měl okrást o více jak 840 tisíc dolarů. To, za co však následně ukradené peníze utratil, je ještě zajímavější. Většinu utratil na OnlyFans a ze zbytku si koupil drogy. Okradené klienty to nepřekvapuje.

Schylovalo se k tomu už delší dobu. Reynolds na svém Facebooku pravidelně sdílel různé fotky z cest a jiné příspěvky a pod většinou z nich se do něj v komentářích pouštěli naštvaní klienti, které okradl. „Nespolupracujte s tímto zločincem! Chris vyřizoval případy svých klientů, aniž by o tom věděli, a nechával si jejich peníze,“ píše jedna z jeho bývalých klientek. „Jak strašný člověk musíte být, když lžete a okrádáte oběti autonehody, které ve vás vložily důvěru, že jim pomůžete?“ doplňuje.

Není jediná. Příběhů o zkušenosti s Reynoldsem jsou od jeho bývalých klientů v komentářích desítky.

Čtyřiačtyřicetiletý Reynolds tedy čelí obvinění z praní špinavých peněz a velké krádeže spojené s podvedením šestnácti klientů. V pondělí to oznámil šerif okresu Pinellas Bob Gualtieri. „Souhlasil s tím, že je bude zastupovat v případu ublížení na zdraví. Zfalšoval jména klientů na dokladech o vypořádání a všechny peníze na vyrovnání si strčil do kapsy. Lidé tak neměli žádné odškodnění za jejich zranění,“ nechal se slyšet Gualtieri.

Poté, co si začali policisté procházet finanční záznamy Reynoldse, je zarazilo, za co peníze utrácel. Odhalili, že peníze použil k nákupu pornografie a drog. „Předpokládá se, že část ukradených peněz byla použita na nákup drog,“ řekl Gualtieri. „Jeho bankovní záznamy ukazují, že na webu OnlyFans utratil přes třicet tisíc dolarů,“ doplňuje.

Jaké tvůrkyně či tvůrce Reynolds finančně podpořil policie nesdělila. Jelikož však utratil přes zhruba 660 tisíc korun, muselo se jednat o ne jen tak ledajaké. Tvůrci na platformě často zpřístupňují fanouškům téměř veškerý obsah za v průměru pětidolarový měsíční odběr. Pak ale často prodávají i jiný speciální obsah, který se může pohybovat klidně i v řádu stovek dolarů. Pokud si chce uživatel popsat například se slavnou tvůrkyní Amouranth, pěkně se plácne přes kapsu. Pořád se ale nejedná o tak veliké částky, jako třicet tisíc dolarů.

Reynolds začal podnikat jako advokát v roce 2015, otevřel si vlastní kancelář a začal se zaměřovat hlavně na autonehody. Policie se jeho případem začala zabývat až v říjnu minulého roku poté, co na něj jistá žena podala stížnost. Jednalo se o bývalou klientku, se kterou prý Reynolds jednoho dne přestal komunikovat. Zjistilo se, že zfalšoval její podpis na vypořádávacích dokumentech. Tím ji obral o sto tisíc dolarů, které měla dostat za lékařské účty.

Gualtieri se nebránil vyjádřit své pohrdání vůči Reynoldsovi. „Mají oprávnění vykonávat advokacii, mají pověření, mají důvěryhodnost, která s tím souvisí, nakonec to jsou opravdu jen zloději, kteří své zákazníky okrádají,“ nechal se slyšet Gualtieri.

Policie oznámila, že ví o šestnácti případech. Sdělila také, že jich však může být mnohem víc, čímž vyzývají potenciální oběti, aby se ozvaly.