Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

Hachi Rescue Station | foto: Antiyoutuber.cz

Streamují na TikToku a vydělávají peníze, ale pro dobrou věc. Pomáhají opuštěným psům

TikTok bere mnoho lidí jako fajn možnost, jak získat finance. Vydělávat na sítích se snaží nejen influenceři, ale i syrští uprchlíci či útulky pro psy. Čínský útulek Hachi Rescue Statopm natáčí psy čtyřiadvacet hodin denně. Lidé na streamu jim posílají dárky.
  11:00

Desítky psů v pelíšcích a malé místnosti můžete vidět na TikToku každý den. Útulek, který se o ně stará, totiž získává peníze na jejich život pomocí sociálních sítí, a tak nonstop streamují, aby mohli chlupatým mazlíčkům nakoupit dostatek jídla.

Hachi Rescue Station je útulek pro psy bez domova. Jeho personál se snaží zachraňovat opuštěné a vyhozené psy. Všichni to dělají dobrovolně a za svou práci nedostávají žádné peníze. I tak ale dělají vše proto, aby psi měli vodu, vlastní pelíšek a výživné potraviny. Celý útulek je financován z výdělků na sociálních sítích.

@hachirescuestation Good morning #dog #pet ♬ Friends Forever - Maya and Mae Mae

Útulek se nachází ve městě Dandong v Číně a momentálně se stará o více než sto psů a několik koček. Dobrovolníci se rozhodli, že chtějí zvířatům zajistit co nejlepší život, a tak začali natáčet a streamovat na TikToku. Jejich účet má momentálně více než 300 tisíc odběratelů a tisíce zhlédnutí na každém videu.

Díky TikToku si útulek může dovolit přijímat stále více zvířat a dopřává jim kromě potravin a pelíšků také různé hračky a zejména léky. Lidé z celého světa streamy útulku zahlcují dárky. Útulek také umožňuje i lidem ze zahraničí, aby si nějakého psa adoptovali.

@hachirescuestation Good morning #dog #pet ♬ I Just Can't Wait To Be King (From "The Lion King") - Just Kids

Čínský útulek však není výjimkou na sociálních sítích. Útulky ve Spojených státech pravidelně používají TikTok, aby zde představili pejsky, které je možné si momentálně adoptovat. To stejné dělá i český Útulek u Šmudliny, který pomocí sítí žádá lidi, aby šli pejsky vyvenčit, adoptovali je, nebo přispěli nějakou tu korunu.

@utulek_u_smudliny Návštěva útulku 🐶🐾❤️ #utulekusmudlinytachov #nekupujadoptuj #rozsiriljsemsmudlinu #adopcemasmysl #fyp #utulekusmudliny ♬ původní zvuk - Útulek u Šmudliny 🐶