Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

Vítězem hlavního zápasu se stal Filip Grznár. | foto: Clash of the Stars

Hoši, děkujem, a tlustý prase. V Clash of the Stars vyhráli Grznár i Veselý, vzbudili emoce

Na v pořadí už třetí turnaj Clash of the Stars se fanoušci těšili týdny a měsíce. Bojovníci mezi sebou totiž s blížícím se turnajem stupňovali emoce. V pražské hale Královka bylo v sobotu večer narváno a fanoušci dostali to, co očekávali. V nejočekávanějším zápase vyhrál Filip Grznár. Podle mnohých ale i díky rozhodčím a diváci by tak rádi viděli odvetu.
  8:46

Třetí galavečer Clash of the Stars je už za námi. Už klasicky přinesl hlavně poměrně bizarní zábavu proloženou pár kvalitními souboji. Jenže od Clash of the Stars nikdo nečeká, že uvidí zápasy na úrovni Oktagonu. Úloha tohoto turnaje je trochu jiná – lidé, ať už přímo v hale nebo doma u obrazovek, chtějí vidět souboje postaviček a hvězd, které znají z internetu. A očekávají, že alespoň část z nich bude podivně zábavná. A to se opět povedlo.

Pražská Královka, kde se třetí turnaj, tentokrát s podtitulem Circle of Madness, konal, byla naplněná do posledního místa. Nejočekávanějším zápasem byl bez pochyb ten hlavní mezi Filipem Grznárem a Alešem „Psychopatem“ Bejrem. Ten se odehrával podle pravidel thajského boxu. Už na začátku však fanoušky rozlítilo chování rozhodčího, který skočil Bejrovi na záda, čímž mu značně omezil možnost pohybu v kleci. „Tento zápas by mel mít dle mého odvetu, protože rozhodčí na začátku zápasu skočil Bejrovi na záda a tím znemožnil jeho působení v kleci!“ zlobí se fanoušci.

Na pravidla thajského boxu zápas celkově moc nedbal a vypadal spíše jako rvačka v hospodě či na ulici, divákům v hale se však líbil. Nakonec vyhrál Grznár technickým knockoutem. „Hoši děkujem!“ ocenilo publikum souboj.

Hodně očekávaný byl i zápas Tadeáše Veselého a Pavla „Snejkse“ Měsíčka. Jenže už před samotným zápasem, který se nesl v duchu MMA, bylo jasné, že souboj moc vyrovnaný nebude. Veselý měl totiž nad Snejksem nejen výhodu ve výšce, ale hlavně ve váze. Publikum na místě i na internetu bylo jednoznačně na strašně Snejkse, kterého na internetu proslavilo jediné video. Na konto Veselého se snášela nejedna nadávka, kdy mu diváci nadávali do tlustých prasat. Jenže ani to Snejksovi nepomohlo a nakonec v druhém kolem na technický knockout vyhrál Veselý. Fanoušci ale ocenili, kolik toho Snejks vydržel a na sítích prosí organizátory, aby Veselého na další turnaj už nezvali.

Dalším podivným zápasem byl pak střet dvou bojovníků, kteří pobírají invalidní důchod a to Matouše Kaluby s Jiřím „Maxgreenem“ Janouchem. Bojovat měli podle pravidel MMA, ale v kleci vypadali, že moc neví, co mají dělat. Nakonec vyhrál Kaluba, který měl přeci jen fyzickou převahu. Jejich souboj však trval necelou minutu. Zápas byl přesně tím, co mnozí od Clash of the Stars očekávají. „Tohle byla nejlepší minuta mého života, víc jsem se nenasmála,“ řekla jedna z divaček.

Stížnosti na rozhodčí

Pár zápasů ale mělo úroveň o poznání lepší a na bojovnících bylo vidět, že se na turnaj připravovali. Například Lukáš „Luktuma“ Tůma a jeho soupeř David „Olchič“ Olchava. Jejich zápas trval celá tři kola, takže bylo vidět, že oba mají poměrně velkou fyzickou výdrž, právě díky přípravě. Nakonec vyhrál Luktuma. S tím však nesouhlasili fanoušci, kteří tvrdí, že zápas měl pod kontrolou spíše Olchič. „Rozhodčí asi sledovali jiný zápas,“ zlobí se fanoušci. Jiní spekulují, že kdyby souboj trval byť jen o pár sekund víc, vítězem by byl Olchič.

Na programu byly i dva ženské zápasy. Jeden z nich trval neuvěřitelných devatenáct sekund. Hanka Gelnárová totiž na technický knockout zastavila Terezu Stibalovou a zápas byl u konce.

I druhý ženský zápas skončil na technický knockout. Vyhrála Angie Mangombe, která se Kláře Havlíkové postavila poměrně na poslední chvíli, protože její původní soupeřka Xholakys odstoupila ze zdravotních důvodů.

V zápase dvou proti jednomu se Filip Roubíček postavil Danielu Černému a Lukáši Bukovazovi. Vyhrála dvojice, i tady však fanoušci poukazovali na nedostatečný dohled ze strany rozhodčích. „Tolik úderu do zátylku jsem neviděl za celou dobu co sleduju mma,“ stěžuje si jeden z nich. Další ocenili, že se Roubíček postavil dvojici sám a podle některých by měl být dokonce vítězem.

Výsledky:

Daniel „Seaser“ Siruček vs. Norbert Majkrič

Vítěz: Daniel Siruček na body

Matouš Kaluba vs. Jiří „Maxgreen“ Janouch

Vítěz: Matouš Kaluba 1. kolo TKO

Filip Roubíček vs. Daniel Černý & Lukáš Bukovaz

Vítěz: Daniel Černý & Lukáš Bukovaz 1. kolo TKO

Tadeáš Veselý vs. Pavel „Snejks“ Měsíček

Vítěz: Tadeáš Veselý 2. kolo TKO

Hanka Gelnarová vs. Tereza Stibalová

Vítěz: Hanka Gelnarová 1. kolo TKO

Ivan „Kid Ajvn“ Kloc vs. Nenad „Neny“ Pleš

Vítěz: Ivan Kloc 1. kolo TKO

Karlos Benda vs. Jaroslav Kotlár

Vítěz: Karlos Benda 1. kolo TKO

Lukáš „Luktuma“ Tůma vs. David „Olčich“ Olchava

Vítěz: Lukáš Tůma na body

Angie Mangombe vs. Klára Havlíková

Vítěz: Angie Mangombe 2. kolo TKO

Tomáš „Dynamo“ Křižan vs. Jan „Geybn“ Havel

Vítěz: Tomáš Křižan 2. kolo gilotina ve stoje

Filip Grznár vs. Aleš „Psychopat“ Bejr

Vítěz: Filip Grznár 1. kolo KO