Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Clash of the Stars | foto: instagram.com

Na Clash of the Stars lidé vsadili dva miliony. V bizarním zápase tří lidí tipuje bookmaker Kalubu

Zápasy v Clash of the Stars už mají své kurzy. Nejlepší kurz má Fayne a nejhůř je na tom Tadeáš Veselý. Zatím jsou vsazené 2 miliony korun. V zápase, kde se v kleci proti sobě utkají tři bojovníci, tipuje hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák na vítěze Matouše Kalubu.
  10:47,  aktualizováno  10. března 10:37

S Clash of the Stars se kromě dramatu tradičně pojí i sázky, zápasy jsou atraktivní a lidé se zájmem sledují, koho bookmakeři favorizují. Čtvrtý galavečer má největšího favorita v Miroslavu „Fayne“ Lonerovi, který bude zápasit s Tadeášem Veselým. Veselý je zároveň největším outsiderem celého turnaje. Lonerovi byl přidělen kurz 1,15 a Veselému 4,35. Loner bude zápasit po druhé, premiéru v MMA si odbyl s rapperem Senseyem, kdy prohrál. Veselý má oproti tomu na kontě jednu prohru a výhru. Podle vsazených částek je právě o tento zápas ten největší zájem, pravděpodobně kvůli kurzu, který byl vypsán na Lonera.

Velký zájem je ovšem také o zápas Jaroslava Kotlára a Tomáše Charváta. Favoritem je Kotlár s kurzem 1,18, především proto, že se dlouho živil jako sekuriťák a s bojem má tak dlouholeté zkušenosti. Navíc má za sebou už jeden zápas, který sice prohrál, za to však podle jeho slov ví, co může čekat. Kotlár prohlásil, že ho nejvíc dostala atmosféra a napětí, které po celý večer zápasu cítil. Charvát je oproti tomu v bojových sportech nováček. S kurzem 3,98 se ale navzdory všemu Kotlárovi postaví. Kurz je možná i vyšší proto, že Charvát předzápasové přípravě tolik nedává. Trénuje prý pouze se svým kamarádem postoj u něj v pokoji. Kotlár naopak střídá jednu tělocvičnu za druhou.

Mezi zápasy, které v atraktivitě sázkařů vyčnívají, je také zápas Filipa Grznára a Martina Sedláka. Na Grznára je kurz 1,34 a na Sedláka 2,84. Grznár je favoritem proto, že má na kontě hned několik zápasu a většinu z nich vyhrál. Naposledy se utkal na minulém galavečeru Clash of the Stars s Alešem Bejrem, kterého porazil. Navíc má velkou výhodu, co se týče síly. Jakožto kulturista je sice pomalejší v postoji, ale pokud se trefí, soupeř to velmi pocítí. Také díky své síle dokáže velmi dobře pracovat na zemi. Sedlák sice není zápasník, ale trénuje spoustu profesionálů. Má díky tomu velmi dobře nastudovanou techniku boje a také si umí v hlavě vytvořit plán, jakým směrem zápas bude vyvíjet. Zda to ovšem bude proti Grznárovi stačit, se dozvíme 11. března. Oba zápasníci jsou navíc velmi sebevědomí a odhodlaní, takže se v zápase určitě jen tak nevzdají.

„V zápasech celebrit platí, že čím známější či kontroverznější účastníci jsou, tím je souboj divácky atraktivnější. Pro organizátory je životně nutné sehnat známé osobnosti a tentokrát se jim povedl skvělý kousek. Jedním z největších taháků sobotního večera bude bez pochyby souboj vlastníka nejsledovanějšího instagramového účtu v České republice, Tomáše Chlupa, který co do počtu sledujících předehnal i Leoše Mareše, s vítězem druhé řady show Love Island Česko a Slovensko, Kryštofem Novákem. Ačkoliv nemají oba jmenovaní s profesionálním zápasením žádné zkušenosti, mohlo by toto utkání nabídnout o něco serióznější a celkově kvalitnější podívanou,“ říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny a dodává, že favoritem je Novák.

Posledním ze čtyř nejatraktivnějších zápasu co se týče sázek, je souboj Jakuba Freescoota Smreka, a Christiana Nathana. Nathan má podle kurzů větší šanci vyhrát. Kurz na něj je 1,27 a na Smreka 3,20. Nathan už jednou zápasil a to rovnou v organizaci Oktagon, která je tou největší organizací bojových sportů u nás. Prohrál však v prvním kole. To s oblibou zmiňuje právě jeho soupeř Smrek. Podle něj kurzy vůbec nic neznamenají a po výkonu, který Nathan v Oktagonu předvedl, si je jistý, že ho porazí. Smrek má už také jeden zápas za sebou, který ovšem také prohrál. Na druhém galavečeru ho tehdy porazil Marek Valášek. V Nathanův prospěch však hraje daleko lepší muskulatura, než jakou má Smrek. Na zveřejněných videích z jeho tréninku je také vidět, že fyzička mu nedělá žádný problém. A právě ta je ve spoustě zápasech rozhodující. Hodně zápasů totiž končí tím, že jednomu ze zápasníků dojdou síly a dech.

Sází se i na bizarní zápas tří lidí proti sobě. „Souboj všichni proti všem tu ještě nebyl a je jedním z nejočekávanějších. Vyvstává ale řada otázek, jak bude probíhat. To, že se do sebe pustí všichni tři najednou mi přijde nepravděpodobné, až fyzicky nemožné. Nejspíše budou zápasníci taktizovat a pokusí se vyřídit nejprve toho nejslabšího, a tím je Jiří „Maxgreen“ Janouch. Bez šance ovšem není ani varianta, že se některý ze zbylých dvou fighterů s Janouchem spojí a pak si ho podá jako zákusek na závěr. Zkusil bych tedy zariskovat a v kursu 3,5:1 vsadit, že vyhraje Matouš Kaluba. Čeká nás ale velmi bizarní a těžko předvídatelná podívaná. V kleci chybí snad už jen divoká zvěř,“ dodává Michal Hanák.

Že je o Clash of the Stars velký zájem dokazují nejen čísla, ale také množství vsazených peněz. „Aktuálně se celkové vklady blíží ke 2 milionům korun, v případě kurzových sázek, MMA nevyjímaje, každopádně běžně zájem graduje a vrcholí těsně před začátkem události. Atraktivita MMA všeobecně roste. V případě Clash of the Stars zájem sázkařů zatím vždy každá další galavečer překonal ten minulý. Náběry na Clash of the Stars 3 překonaly 10 milionů korun,“ sdělil pro antiytouber.cz PR manažer Fortuny Petr Šrain. Zda tomu bude tak i letos se teprve uvidí. Zájem o celou show totiž vždy nejvíce přitahují kontroverzní a slavné osobnosti. Záleží vždy tedy na tom, koho organizace pro konkrétní turnaj vybere.