Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela

Jaroslav Kotlár okouzlil diváky a v kleci strachu vyhrál. | foto: Pavel Dvořák/Tilen Vajt

Miláčci publika, ale i tlustá svině. Clash of the Stars obsadili influenceři v ringu i publiku

Na čtvrtý galavečer Clash of the Stars se mnozí fanoušci těšili už od října. Ač si někteří mysleli, že nic lepšího než předchozí turnaje nemohou zažít, i tento je překvapil. Nechyběly nadávky, skandování favoritů nebo kritika Jaromíra Soukupa. Na souboje influencerů přijeli diváci ze všech koutů republiky.
  12:00

Před pražskou halou O2 Universum se tvořily dlouhé fronty už od páté odpolední hodiny, ač do prvního zápasu zbývalo ještě hodně času. Čtvrtý galavečer Clash of the Stars měl podle mnohých přinést nečekané. Zápas tří kontroverzních influencerů, dvě ženy proti dvěma nebo klec strachu byly divácky atraktivní pro mnohé fanoušky bojových sportů.

To nejbizarnější, co organizace Clash of the Stars mohla přinést, byla pro mnohé polštářová bitva Kolesa a Krila. Následující turnaj přinesl zápas Maxe Greena a Matouše Kaluby. Nyní se oba předvedli v souboji proti Klukovi s kamením. Favoritem souboje, alespoň mezi fanoušky, byl Max Green. Ke skandování jeho jména se přidala celá hala a ač nakonec nezvítězil, přízeň publika si získal a od začátku byl jejich favoritem.

Galavečery Clash of the Stars jsou oblíbené i mezi influencery a každý z nich měl svého favorita. „Nejvíc jsem se těšil na zápas tři proti třem. Doufal jsem, že vyhraje Max Green, ale bohužel vyhrál Kluk s kamením,“ popsal streamer Opat04 pro redakci antiyoutuber.cz. Opat nebyl zdaleka jediným influencerem, který Maxe Greena podporoval, největšího potlesku se mu dostalo právě od nich.

Dá se říct, že Clash of the Stars je pro mnohé influencery už společenskou akcí, na kterou by zkrátka měli jít. Mnozí z nich galavečery považují jako událost, na které se mohou setkat nejen s fanoušky, ale i ostatními kolegy a společně popíjet a bavit se mnohdy bizarními zápasy.

Hodně očekávaný byl i zápas Tadeáše Veselého a Miroslava Lonera, který si říká Fayne. Nesl se v duchu MMA a mnozí diváci měli už od předešlého galavečera jasno, že Veselému fandit nebudou. Snesla se na něj nejedna nadávka a diváci nešetřili ani sprostými slovy. „Tlustá svině,“ křičeli mnozí na Veselého.

Další zápas Datla

V posledním zápase večera zazářil Jaroslav Kotlár, který na sociálních sítích vystupuje pod přezdívkou Kotlár Security. „Těšil jsem se na něj od minulého galavečera. Nikdo není legendárnější než on,“ popsal jeden z diváků. Po několika sekundách Kotlár porazil svého soka Lukáše Procházku, který je známý pod přezdívkou Huhu. Kotlár byl vedle Maxe Greena jedním z miláčků publika. Mezi jeho fanynky patří i influencerka Roxana Isma, která s ním měla v minulosti v plánu nazpívat písničku. To se ale podle jejích slov nestane.

Diváky čtvrtého galavečera zaskočilo také ohlášení zápasu Marka Valáška, který vystupuje pod přezdívkou Datel, a Tomáše Křižana. Mnozí návštěvníci si myslí, že Valášek nemá proti Křižanovi šanci. „Tohle je fakt hloupost, Datel nemá šanci se dostat ani do druhého kola,“ myslí si jeden z nich. Jiní však připouštějí, že Valášek může překvapit a na zápas v létě se těší.

Clash of the Stars láká primárně zápasy, mnohé ale pobavil i doprovodný program. Už na začátku se objevil v rozhovoru s pořadateli Jaromír Soukup, majitel televize Barrandov. Soukup potvrdil, že sám by se v budoucnosti možná nějakého souboje zúčastnil. Nejeden divák si však myslí, že by se Soukup žádného zápasu účastnit neměl. „Tohle je fakt zvláštní, vůbec nechápu, proč má tohle člověk jako on zapotřebí,“ myslí si jeden z účastníků a několik dalších se k němu přidává. Na druhou stranu připouštějí, že by byl zápas bizarní, a proto by se na něj podívali.

K Soukupovi se později v hledišti připojila těhotná Agáta Hanychová. Jednoho z pořadů televize Barrandov by se měl v příštím týdnu zúčastnit také Tadeáš Kuběnka. Prý ho jednoduše zajímá, jak v televizi probíhá natáčení.

Fanoušci ze všech koutů země

Na čtvrtý galavečer oblíbeného turnaje nedorazili diváci jen z Prahy. „Jel jsem sem až z Krnova a nebyl jsem ve vlaku sám, kdo jel jen kvůli Clashi. Myslím, že tahle cesta se prostě vyplatí,“ popsal jeden z návštěvníků. Nebyl sám, kdo se do pražské haly O2 Universum vydal z daleka. Někteří dorazili z Karlových Varů, Chebu nebo Ústí nad Labem.

Oproti minulému turnaji si pochvalovali účastníci organizaci. Ač má Clash of the Stars organizaci, za kterou by se nemusela stydět žádná profesionální zápasnická organizace, na minulém turnaji jim diváci vyčítali nejeden přešlap v organizaci. Na podzim se prý mnoho návštěvníků nemohlo dostat na své místo nebo jim nešlo platit platební kartou u terminálu. To se teď změnilo a většina diváků byla spokojená. Na druhou stranu podle některých byli pořadatelé přinejmenším zmatení a nikdo vlastně nevěděl, kde má řešit problém, který ho potkal.

Už teď je jasné, že se většina diváků na další galavečer těší a zároveň mnozí spekulují, kdo by se zápasů mohl zúčastnit. Clash of the Stars je pro mnohé jednoznačně fenoménem a jsou ochotní se za dalším turnajem vydat i stovky kilometrů.